Sreda donosi brojne događaje u Novom Sadu, a ako na njih idete kolima ili busom - tu su i radovi

Poslednja sreda u oktobru sporim korakom se dovlači, a ne donosi nam neke velike promene.
Sreda donosi brojne događaje u Novom Sadu, a ako na njih idete kolima ili busom - tu su i radovi
Foto: 021.rs

Da je jesen uveliko tu ne bismo ni primetili da nema šarenog lišća na ulicama i trotoarima, budući da su temperature već danima unazad prolećne (bar spoljne). 

U stanovima ume da bude i te kako hladno, a sa oktobrom ćemo, valjda, ispratiti i ovo odlaganje početka grejne sezone.

Život se, u svakom slučaju, odvija i mimo toga, pa hajde da pogledamo kakvo nas vreme očekuje, koji će nas radovi nervirati i gde da se zaputimo ako poželimo da se lepo provedemo.
 
Vreme
 
Sreda će u Novom Sadu biti minimalno svežija i pretežno sunčana. 
 
Vetar će biti slab, promenljiv. Najniža temperatura biće 7, a najviša 20 stepeni.
 
Biometeorološka situacija biće povoljna za većinu hroničnih bolesnika i meteoropata. Oprez se savetuje astmatičarima i srčanim bolesnicima u jutarnjim časovima. Moguće meteoropatske reakcije su promenljivo raspoloženje i glavoblja.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada, Bukovca, Beočina i Petrovaradina u sredu neće imati struje. 
 
U gradu će periodi bez struje trajati najduže dva sata, tako da imajte strpljenja, ne bi trebalo mnogo da vas nerviraju.
 
Bukovčani u Karađorđevoj ulici će gore proći, budući da će biti bez elektrine energije od 8 do 13.30h.
 
Detaljan spisak najavljenih isključenja pogledajte OVDE.
 
Za sada nema najava isključenja vode, ali ukoliko ih bude, i to ćete blagovremeno saznati prateći naš portal 021.rs i radio021.rs.
 
Trebalo bi da znate da semafor na raskrsnici Temerinskog puta sa Ulicom Majke Jugovića će od srede počinje da radi redovno. Ovaj semafor je prethodnih dana bio u probnom režimu rada, odnosno na žutom treptaču. 
 
Podsećamo vas i da je Novosadska toplana u ponedeljak, 24. oktobra počela očitavanje brojila.
 
U toku je sanacija kolovoza na Futoškom putu, što zahteva dodatan oprez u saobraćaju. Radi se i u Ulici Ćirila i Metodija, zbog čega je došlo do izmene kretanja autobusa na linijama 6 i 12.
 
U sredu počinje sanacija Bulevara Jovana Dučića na Novom naselju, zbog čega će doći do potpune obustave saobraćaja na deonici od Bulevara kneza Miloša do Ulice Bate Brkića. Saobraćaj na raskrsnici Bulevara Jovana Dučića i Ulice Bate Brkića će se nesmetano odvijati.
 
Autobusi GSP-a na linijama 7A, 7B, 9 i 9A od srede menjaju trase kretanja zbog ove rekonstrukcije. Ova izmena će trajati do 4. novembra. Detaljnije o promenama u našem tekstu OVDE.
 
U toku je izgradnja vrelovoda i priključaka na Jugovićevu, zbog čega je izmenjen režim saobraćaja. Privremeno je zabranjen saobraćaj u bloku ulica Aleksandra Benjaka i Boška Petrovića, a planirani rok za završetak radova je 12. novembar. 
 
Vrelovod se radi u u Branka Radičevića i Đorđa Zličića, a radi se po fazama. U prvoj fazi raskopavaće se kolovoz u blokovskom delu parne strane Kisačke ulice, naspram Bulevara Jaše Tomića i u Ulici Branka Radičevića, od Kisačke ulice do Ulice Đorđa Zličića. Za vreme trajanja radova biće zabranjen saobraćaj u zoni radova.
 
Toplana upravo radi i priključak u Radničkoj ulici, a za vreme radova uveden je jednosmeran režim saobraćaja u zoni radova u Radničkoj ulici u smeru ka Sutjeskoj ulici i u Sutjeskoj ulici u delu od Radničke ulice do početka parkirališta.
Gde ići?
 
Konferencija Grupe B jedan (B1) "Starost nije bauk" održaće se u konferencijskoj sali Hotela Fontana, sa početkom u 10 časova. Cilj susreta i razgovora je unapređivanja prava i položaja starijih osoba u našoj zemlji.
 
Novi književni klabing u Crnoj kući počinje u 18h, a ovog puta tema je roman "U granicama zakona" koji je napisala Eržebet Galgoci.
 
Novi ciklus programa "Čitalački klub" u Američkom kutku počinje u 18.30h. Knjiga koja će biti obrađivana je "Woman Hollering Creek and Other Stories".
 
Knjiga "Niotkuda s ljubavlju" Đorđa Matića biće predstavljena u Digitalnom omladinskom centru Gradske biblioteke, u Vojvode Putnika 1. U programu će učestvovati Muharem Bazdulj, Miloš Zubac i Đorđe Matić. Program će početi u 19 časova.
 
U sredu se u Novom Sadu održava više kvizova: Premijer liga kviz u Kaffa baru u 19.30, Zenitov pab kviz u knjižari Zenit u 20h i Opšta nekultura kviz u Brkinoj Marini, takođe u 20h.
 
U okviru Novosadskih muzičkih svečanosti (NOMUS) u Srpskom narodnom pozorištu nastuma Dhafer Youssef od 20h.
 
Ansambl Universo nastupa u Kulturnom centru Vojvodine "Miloš Crnjanski" od 20h.
 
Stendap veče Srđana Dinčića "U procesu" održava se u Domu kulture. Početak je zakazan za 20h.
 
Društvena igra "Meksiko" igra se u Omladinskom kreativnom centru od 20h.
 
U Gerili nas DJ Sale vraća u devedesete godine i karirane košulje puštajući grandž, rokenrol i pab muziku iz devedesetih godina. "Sreda kariranih košulja" počinje u 20h.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.