FOTO, VIDEO: Bager stigao i na Ribarac, gradilište na Šodrošu i dalje čuva brojna policija

U ograđenom delu privremenog gradilišta novog mosta na Šodrošu sa strane Ribarskog ostrva pojavio se prvi bager, dok aktivisti sve samo posmatraju jer se okolo i dalje nalaze jake policijske snage.
FOTO, VIDEO: Bager stigao i na Ribarac, gradilište na Šodrošu i dalje čuva brojna policija
Foto: 021.rs
Bager je na gradilište dovezen tokom prošle noći, i kako se uverio reporter 021.rs, do ranih jutarnjih sati je samo bio parkiran i nije bilo dodatnih radnika.
 
Nešto pre osam časova su se kod ograde gradilišta parkirali radnici firme koja se uglavnom bavi postavljanjem podzemnih kablova, međutim dok je naš reporter bio tu, nisu početi nikakvi radovi.

Aktivisti "Šodroš surviver kampa" koji su prethodno upozorili da su dobili informacije da dolaze mašine i na ovu stranu Šodroša, uglavnom su samo posmatrali šta se dešava, jer nije moguće prići blizu ogradi, pošto već deseti dan kordoni policije čuvaju prilaze gradilištu, a prisutno je i privatno obezbeđenje. 

Reporteri 021.rs u primetili oko 40 do 50 policajaca koji su bili što oko ograde na Kameničkoj adi, što na Ribarskom ostrvu, odnosno kod četiri marice koje su parkirane nedaleko odatle. 
 
 
Dodajmo i da na Kameničkoj adi izgleda kao da je završeno krčenje šume mašinom "drobilicom" Milenijum tima, jer se više ne čuje da radi, a vide se samo radnici ove firme koji šetaju i rade "razminiranje" noseći neke detektore.
 
 
Podsetimo da su se prošlog utorka, nakon više meseci čekanja, pojavili radnici kineske firme CRBC koji su počeli da postavljaju ogradu i da su aktivisti pokušali da ih zaustave, međutim došli su kordoni policije u opremi za razbijanje demonstracija koji su primenom sile i hapšenjem građana omogućili da se ogradi deo Kameničke ade i Ribarskog ostrva. 
 
U proteklih deset dana bila su i dva veća protesta na kojima su građani delimično uspeli da probiju kordone i poruše delove ograde. Dvadesetak aktivista je privedeno i dobilo prekršajne prijave, a određen broj njih je i povređen. 
 
Ovi pokušaji građana i aktivista za sada nisu sprečili gradnju privremenih saobraćajnica i privremenog mosta za gradnju "kineskog mosta", jer je raskrčen deo šume, a nove mašine dolaze. 
  • /

    27.10.2022 19:48
    /
    @limunac

    ako od utorka bude bilo sankcija nece biti nista od mosta.
    90ih je sve stalo od gradjevinarstva
  • Vladan

    27.10.2022 19:19
    @Dejan

    A šta korisno radi neko poput tebe? Hraniš gliste?
  • Dejan

    27.10.2022 16:17
    neradnici
    Zasto ti aktivisti ne odu nesto da rade? ne razumem neradnike...samo dolaze da prostesuju, a ovako da rade nesto korisno, a?
    Nije ni cudo sto svi govore da smo teski neradnici.....vidi se iz prilozenog,

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti