U okviru sistema "NS Bike" uskoro iznajmljivanje električnih trotineta

"Parking servis" će Novosađanima u okviru sistema "NS Bike" ponuditi i uslugu iznajmljivanja električnih trotineta, saznaje 021.rs.
U okviru sistema "NS Bike" uskoro iznajmljivanje električnih trotineta
Foto: 021.rs

U toku je projektovanje i priprema sistema, a u narednim mesecima, verovatno na proleće, Parking servis će građanima omogućiti da voze i gradske električne trotinete.

Kako 021.rs saznaje, ovo gradsko preduzeće je već angažovalo firmu "CAM Engineering", koja je vlasnik izvornog koda za softver, da obavi neophodne prepravke u sistemu za iznajmljivanje "NS bike". Za ovaj posao je izdvojeno 5,8 miliona dinara bez PDV-a.

Planirano je i da se postojeće "NS bike" stanice preurede, tako da prvih pet boksova i dalje mogu da prime samo bicikle što je 10 dvotočkaša, dok poslednja dva boksa mogu da prime samo električne trotinete, dakle četiri. 
 
Građani će za naplatu korišćenja električnih trotineta koristiti iste "NS bike" kartice. 
 
Za sada Parking servis nije kupio nijedan trotinet i nije poznato koliko će to koštati, jer ove nabavke nema u planu tendera za ovu godinu.
 
Budući da u Novom Sadu postoji 16 stanica "NS bike", procena je da će biti nabavljeno više od 60 električnih trotineta. 
  • Lupi glupi

    03.11.2022 13:43
    Trotliko
    Nisam mogao doći sebi trust mozgova da pešaci,biciklisti,motociklisti oni su jedini problem u saobraćaju svaki dan sam u saobraćaju i mogu da kažem da ste "stvarno" u pravu ni jedan vozač džipa ,taxi vozila, vozač početnik se "strogo" pridržavaju pravila koja su "naučila"u auto školi ili koje je propisao zakonodavac na daj muka mi je od tih opasnih zakonom pridržavajućih vozača.pizdrav od dede sa 1.000.000+ km i samo 1 kaznom za prekoračenje brzine
  • Vozač

    29.10.2022 23:24
    I biciklisti su kamikaze
    I biciklisti su kamikaze a ovi sa trotinetima kao da žele SAMOUBISTVO IZ ZASEDE. A onda kad se zlo dogodi - uvek je vozač kriv.
    U Mađarskoj je zakonodavac odlučio:
    1. AKO "dodaš gas" i vozilo krene, onda to nije bicikl nego MOTOCIKL.
    2. Pa onda sve dalje shodno tački 1.
  • S.

    28.10.2022 22:13
    O', ne...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.