Grad Novi Sad dobitnik prve nagrade za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti

Grad Novi Sad dobitnik je prve nagrade za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti na svojoj teritoriji, a koju dodeluje Zaštitnik građana.
Grad Novi Sad dobitnik prve nagrade za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti
Foto: Grad Novi sad
Grad Novi Sad je nagrađen za sveobuhvatno i kontinuirano delovanje gradskih uprava na razvoju svih oblika pristupačnosti i socijalnog uključivanja osoba sa invaliditetom.
Nagradu je u ime Grada primila savetnica gradonačelnika Ljiljana Koković.
"Novi Sad je zaslužio nagradu za više inicijativa koje su prijavile Gradske uprave, među kojima se ističu uvođenje novih pristupačnih informacionih i komunikacionih tehnologija kroz uspostavljanje međuopštinske saradnje preko Servisa podrške u mobilnosti i komunikaciji, usvajanje Akcionog plana kulturnog razvoja Novog Sada za period 2021-2022. u okviru kojeg je donet plan za unapređenje pristupačnosti objekata ustanova kulture: adaptacija pristupa i sadržaja u objektu 'C' Spensa i inicijativa unapređenja pristupačnosti objekta Doma zdravlja 'Novi Sad' na Limanu IV", navodi se u saopštenju iz Gradske kuće.
 
Nagradu za doprinos razvoju svih oblika pristupačnosti na lokalnom nivou već šest godina dodeljuje Zaštitnik građana u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština, a ranijih godina i sa Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Srbije.
  • mama

    31.10.2022 13:52
    Da li ce i kada pedijatar biti pristupačan/dostupan deci Novog naselja? Tj. do kada cemo morati da decu vodimo u Pezos i na Klisu kroz razoren NS (kolima do pedijatra cca 50 min) a najveće smo naselje?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti