Piši-briši: Sin Jorgovanke Tabaković upisan, pa izbrisan kao zastupnik Razvojnog fonda Vojvodine

Nikola Tabaković, sin guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković, izbrisan je sa mesta zastupnika Razvojnog fonda Vojvodine nakon samo tri nedelje od postavljenja.
Nova ekonomija piše da je Tabaković imenovan za zastupnika 4. oktobra, a izbrisan 26. oktobra, upisano je u evidenciji Agencije za privredne registre (APR).
Nova ekonomija je tri dana nakon imenovanja objavila da je sin guvernerke postao jedina osoba koja (pored direktora) ima pravo da samostalno zastupa Razvojni fond Vojvodine. Na pitanja ovog portala o njegovim ovlašćenjima tada nisu odgovorili iz Razvojnog fonda Vojvodine, NBS-a, a odluku nije želeo da komentariše ni Nikola Tabaković.
Novoj ekonomiji ni ovaj put nisu odgovorili iz Razvojnog fonda Vojvodine na pitanja zbog čega Tabaković više nije zakonski zastupnik, da li je i dalje zaposlen u fondu i na kojoj poziciji se nalazi.
 
Delatnost Razvojnog fonda je odobravanje kredita, trgovina hartijama od vrednosti, sticanje akcija i udela na osnovu pravnih poslova, uključujući i konverziju potraživanja, navodi se na sajtu ove institucije.
 
Razvojni fond nema status agencije ili posebnog pokrajinskog tela, već je u pitanju društvo sa ograničenom odgovornošću. Nešto više od petine vlasništva nad Razvojnim fondom Vojvodine ima država, dok preostalih 78 odsto udela poseduje Autonomna Pokrajina Vojvodine.
 
Razvojni fond obavlja poslove koji se odnose na odobravanje kredita, trgovinu hartijama od vrednosti, sticanje akcija i udela na osnovu pravnih poslova (uključujući i konverziju potraživanja), i druge poslove u skladu sa zakonom.
 
Razvojni fond je osnovan u februaru 2013. godine. Direktor Razvojnog fonda Vojvodine je Goran Savić.
  • @mile

    02.11.2022 06:39
    11209
    po cemu je sluzenje vojnog roka stvar koja bi nekoga kvalifikovala za cinjenje stvari koje nemaju ama bas nikakvu vezu sa vestinama koje se tamo stiicu?

    ovo pitam kao neko ko je bio vojnik pre skoro 40 godina i posle ucestvovao (mobilisan bio) u 2 od 3 rata koja su nam bila u bliskom okruzenju i samoj srbiji u 90ima.
  • Mozda

    02.11.2022 06:22
    ce
    ...stvarno njihova goreti do zore! Kako bi to moglo! A kada svane! Kada svane - bice kasno!
    Nece nas biti! Cuje se: "Nisu nam dali sansu!"
    Izabrace oni isto! Isto kao Milosevic bombardovanje da bi opstao dok smo mi stradavali!
    U tom projektu koji najverovatnije sledi - nema smeha, ni lakrdije, ni sprdanja kada se zacuje: "Zivela Srbija" a ona nestaje...
  • Borring

    01.11.2022 21:39
    Ala ste dosadni sa Jorgov(b)ankinom decom! Kao da niko drugi od političara nema decu,samo ona! Znate, razlika je u tome što, verovali ili ne, njena deca stvarno rade,idu na posao svaki dan, ne vode se samo na nečijem platnom spisku! Zato se o njima piše. Da nije tako bili bi kao i sva ostala deca političara, uhlebljena, nedodirljiva, njih na poslu nema pa su "ispod radara", a milioni im se slivaju na račune. Za ovu "decu" barem mogu da kažem da to sigurno nije slučaj i da ni u kakvim mutnim poslovima nisu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti