Prva novembarska sreda u Novom Sadu: Oprezno u saobraćaju, niz zanimljivih dešavanja

Dočekujemo prvu novembarsku sredu, koja donosi maglu, oblake i povremeni "nastup" sunčevih zraka.
Prva novembarska sreda u Novom Sadu: Oprezno u saobraćaju, niz zanimljivih dešavanja
Foto: 021.rs
Očekuje nas niz zanimljivih dešavanja u gradu po svačijem ukusu, a na vama je samo da se dobro informišete u našem novom vodiču.

Donosimo vam i pregled svih bitnih servisnih informacija za lakše funkcionisanje u gradskoj gužvi.

Vreme
 
Pred nama su sve svežija jutra, ali će temperatura i u toku dana biti sve niža. U sredu nas očekuje najniža temperatura od 8°C, a najviša dnevna će biti 18°C.
 
Biće mestimično oblačno, sa povremenim sunčanim intervalima u toku dana. 
 
Vreme neće naročito goditi meteoropatama i hroničnim bolesnicima. Oprez se savetuje astmatičarima i cerebrovaskularnim bolesnicima, a moguće meteoropatske reakcije su bolovi u mišićima i neraspoloženje.
 
Kao i uvek, poseban oprez savetuje se u haotičnom novosadskom saobraćaju.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Kad smo kod saobraćaja, dobro je biti u toku sa radovima u različitim delovima grada. Radovi su počeli na deonici od Ulice Bate Brkića do Bulevara Slobodana Jovanovića, zbog ćega će biti obustavljen saobraćaj na ovom delu saobraćajnice. 
 
Na Futoškom putu odvijaju se radovi na desnoj kolovoznoj traci, od Vršačke ulice do Bulevara Evrope, uključujući i raskrsnicu kod hotela "Šeraton", a planirano je budu gotovi u petak. 
 
Radi se i u Ulici Doža Đerđa, u delu od Puškinove pa do kraja ulice. Autobuske linije su zbog ovih radova promenile trase, a detalje o kretanju buseva naći ćete OVDE.
 
Ulica đakona Avakuma u sredu neće imati vode zbog radova i to od 8h do 16h, a koji delovi grada neće imati struju zbog planiranih radova pogledajte OVDE.
 
Imajte na umu da je 1. novembra uvedena nova, "ekstra" zona parkiranja sa ograničenjem od sat vremena na nekoliko parkirališta. Istovremeno su neke ulice koje su bile u "plavoj" zoni prešle u "crvenu" zonu. "Ekstra" zona košta 70 dinara, a uvedena je u Narodnih heroja, na delu između Jovana Đorđevića i Jevrejske u okviru Bulevara Mihajla Pupina, u Ilije Ognjanovića, Ise Bajića, Konstantina Danila i Ignjata Pavlasa.
 
Gde ići?
 
Ljubitelji klizanja treba da imaju u vidu da je otvorena sezona klizanja na Spensu, pa je Ledena dvorana dobro mesto za zabavu.
 
Vođenje kroz izložbu "Aleksandar Davić: Poslednja dadaistička predstava" održaće se u sredu u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine. Početak je u 16 časova.
 
Ljubitelji biciklizma imaju mogućnost da učestvuju u foto-konkursu "Novi Sad - tako blizu, a tako daleko", sa idejom da se uporede sjajni i loši primeri biciklističke infrastrukture u Novom Sadu i drugim gradovima Evrope. Organizatora konkursa, Novosadsku biciklističku inicijativu, zanima šta Novosađani vide kao dobre primere u novosadskoj biciklističkoj infrastrukturi, a za koje smatraju da su neslavni pokušaji funkcionalnih staza, a oni koji žele da se prijave treba da pošalju do šest fotografija na mejl konkurs@nsbi.org.rs do 4. novembra.
 
Otvaranje multimedijalne izložbe "Prva dama srpske književnosti" održaće se u sredu u Kulturnoj stanici Eđšeg. Ovo je izložba posvećena životu i delu srpske spisateljice i prve žene akademika u srpskoj književnosti Isidore Sekulić, a program počinje od 19 časova.
 
Promocija CD-a "Novi Sad, nekoliko skica, poneka slika i jedno tumačenje" održaće se u sredi u kafe-knjižari Bulevar Books, a počinje u 19 časova.
 
U toku je izložba Dejana Bogojevića "Izvan prostora" u Malom likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada. Možete da je pogledate do 10. novembra.
 
Novi Sajam zapošljavanja održava se u sredu na Novosadskom sajmu. Sajam će se održati od 10 do 15 časova, poželjno je da kandidati ponesu nekoliko primeraka svog CV-ja, a ulaz je slobodan.
 
Veče društvene kartaške igre Meksiko rezervisano je za sredu u veče u Omladinskom kreativnom centru OKCe, a počinje u 20 časova. Prijave su obavezne.
 
Ljubitelji pab kvizova u sredu mogu da učestvuju u muzičkom kvizu u Kaffa baru. Početak je u 19.30. 
 
Četvrtfinal Kupa Srbije, meč između OK Vojvodina i OK Spartak igra se u sredu u Maloj sali Spensa, a početak je u 17.30.
 
Svetski dan veganstva obeležava se 1. novembra, a tim povodom će u sredu biti zajednička veganska večera u Crnoj kući. Početak je u 19 časova.
 
Klavirski resital Jovane Radovanović biće u sredu u Kulturnom centru Vojvodine "Miloš Crnjanski", a početak je u 19 časova. 
 
"Džandrljiv muž" Jovana Sterije Popovića igra se u sredu u Srpskom narodnom pozorištu, s početkom u 19.30.
 
"Sreda kariranih košulja" je u Gerila baru od 20 časova, a DJ Sale vraća goste muzikom u devedesete godine.
 
Stend-ap veče Srđana Dinčića biće u Domu kulture, a start je u 19 časova. 
 
Čitalački klub u sredu se održava u Američkom kutku, a knjiga koja će biti obrađivana je "Woman Hollering Creek and Other Stories". Počinje u 18.30.
  • Dare

    01.11.2022 21:47
    Kul
    Hvala za sav ovaj info na jednom mestu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti