PzP: Nesposobna vlast odgovorna za saobraćajni kolaps u Novom Sadu

"Proteklih mesec dana u Novom Sadu vlada saobraćajnih haos zbog nestručne i nesposobne gradske vlasti", saopštio je Gradski odbor Pokreta za preokret.
PzP: Nesposobna vlast odgovorna za saobraćajni kolaps u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Kako navode, nisu u stanju da obnovu saobraćajnica planiraju i realizuju tokom cele građevinske sezone.

"Za vreme građevinske sezone, od 15.aprila do početka oktobra, u gradu gotovo nije bilo značajnijih radova na saobraćajnicama, da bi građevinska sezona za gradsku vlast započela u vreme kada bi ona trebala da se  privodi kraju. To je onemogućilo normalno odvijanje saobraćaja, a građani su zbunjeni svakodnevnim izmenama trasa autobuskog saobraćaja", poručuju u saoštenju.

Zahtevaju i odgovornost "zbog nebrige o građanina jer nije urađen adekvatan plan građevinskih radova pa je većina značajnih saobraćajnica blokirano ili je na njima ograničen protok vozila". 
 
"Svakodnevni saobraćajni kolaps vidljiv je na Bulevaru Evrope i Futoškom putu koji je nastao zbog radova na raskrsnici ove dve prometne ulice ali i neadekvatnim planiranjem radova na celoj dužini Futoškog puta. Istovremeno je većim delom zatvoren Bulevar Jovana Dučića, pa je nemoguće gužvu na Futoškom putu izbeći zaobilaznom vožnjom preko Novog naselja. Ako se zna da je već više meseci zatvorena Partizanska  ulica,  zbog rekonstrukcije nadvožnjaka, i da je nesnosna gužva na kružnom toku između Bulevara Evrope i Rumenačke ulice i da su čekanje na tom delu nekada i do pola sata onda je jasno zašto je svakodnevni život Novosađana poremećen. U toku su i radovi u Ulici Doža Đerđa, a za saobraćaj se ovih dana, na sedam meseci, zatvara ulica Kraljevića Marka. Pored toga zatvoren je saobraćaj na delu puta od Braće Ribnikar do Puškinove", navode u PzP.
 
Kako kažu, zalažu se za "obnovu gradskih saobraćajnica, koje su u katastrofalnom stanju, ali to ne sme da se realizuje na ovaj način".
 
Dodaju i da je saobraćajnom kolapsu u gradu, i mimo postojećih radova, doprineo investitorski urbanizam u kojem pogodni izvođači bliski vladajućoj garnituri diktiraju gde će se i šta graditi, "ugrožavajući urbanističko nasleđe Novog Sada i otežavajući normalan saobraćaj u gradu". 
  • Oki

    07.11.2022 14:37
    Huligani
    Mesto da pomognu u izgradnji i obnovi grada, ovi huligani i dangube izmišljaju samo gluposti.
  • Novosađanka

    06.11.2022 18:14
    Problem
    Problem je u tome, što je od Tita prošlo mnogo vremena, a običaji su ostali isti. Oni, koji primaju najveće plate, a najmanje rade, t.j. koji rade u državnoj službi, su nestručni pa stoga, ili ništa nerade, ili ono što urade, bolje da ne rade. U Novom Sadu je postao običaj, da se skoro svaki posao dva puta radi. Prvi put urade loše, a drugi put još lošije. Pa zbog svega toga, zaključak je, da je ovo ATAK na Novi Sad, koji građanima izvlači pare iz đepa, a ovim "stručnjacima" puni đepove. A ko je kriv ??? Pa zna se, domaćin kuće, t.j. grada. Debela mu plata, debela mu fotelja, pa ga zabole debelo dupe i za grad i za građane, i za čitav ovaj haos. A novi je najavio, da će nastaviti tamo gde je stari stao !!! Jadna nam majka pored takvih "domaćina"!!!
  • Dobro je

    05.11.2022 21:42
    Super
    Neka neka tako i treba,kakav narod takva i...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti