LSV napušta koaliciju sa SNS, Kostreš kandidat za predsednika stranke

Jedan od prvih poteza novog rukovodstva Lige socijaldemokrata Vojvodine biće izlazak iz koalicije sa Srpskom naprednom strankom.

Predsednik stranke najverovatnije će postati dosadašnji sekretar Bojan Kostreš, nakon što je Nenad Čanak najavio svoje povlačenje, nakon 32 godine rukovođenja partijom, piše Nova.rs.

Kostreš poručuje da će mu biti velika čast ukoliko se delegati odluče da mu ukažu poverenje.
 
Već neko vreme traju nestabilnosti u LSV, pogotovo u Novom Sadu, gde je došlo i do podela unutar samog gradskog odbora. Nakon što je odbor razrešen, imenovano je povereništvo. 
Potom je član Gradskog veća iz redova LSV Aleksandar Kravić izjavio za 021.rs da su i dalje u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom, zbog čega je reagovao portparol stranke Aleksandar Marton, poručivši da je zbog izjava kakva je Kravićeva i raspušten gradski odbor.
 
"Neprisustvo odbornika LSV na poslednjim sednicama Skupštine grada Novog Sada znači da se odluka o komunalnoj koaliciji preispituje. Stavovi o odnosu prema koaliciji u Novom Sadu će biti mnogo jasniji posle Kongresa LSV, koji će biti održan 19. novembra i izbora novih organa Gradskog odbora LSV u Novom Sadu, koji su planirani za mart naredne godine", reagovao je tada Marton na pisanje 021.rs.
 
Kostreš sada najavljuje "reset", navodeći za Nova.rs da je "političkoj sceni Srbije u kojoj dominiraju nacionalizam, rusofilija i centralizam je potrebna ujedinjena građanska alternativa koja će ponuditi jasne stavove, ali i rešenja vezane za evropske integracije, demokratizaciju društva, uklanjanje govora mržnje iz politike". 
 
Osim toga, govori i o "urbicidu koji je sve primetniji u velikim gradovima", navodeći da su sve to teme "na kojima bi LSV mogla da sarađuje sa Pokretom slobodnih građana, Ne davimo Beograd, kao i sa Moramo". 
  • MJ

    05.11.2022 09:54
    Novi Sad može bez LSV, ali naprednjačka vlast ne može. Ima dovoljno opozicionih stranaka za koje novosađani mogu glasati, ovo je pokvaren potez da bi se narod prevario da glasa za LSV, a oni i sns dobili još jedan mandat na vlasti u NS
  • Marko

    05.11.2022 00:05
    Boze koliko buke ni oko cega…
    Stranka pred gasenjem, sa 3 od 78 odbornika u NS. Koga bre uopste zanima ova skupina?
    Sve te koje si nabrojao dragi Kostres zajedno sa vama i nemate za cenzus. Tako da je ok da izadjete iz vlasti i navikavate se na vanparlamentarno egzistiranje na hlebu i vodi bez javnih resursa na koje su se zadnjice vase navikle
  • Timko

    04.11.2022 23:16
    Ne mogu sebi da oprostim što sam nekada, mada jako davno, glasao za njih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti