Radovi na ulicama u NS će trajati do kraja godine, bez preciznih informacija šta će se sve raskopati

Još najmanje devet prometnih saobraćajnica, uključujući Kisačku i Bulevar Jaše Tomića, biće obuhvaćeno presvlačenjem asfalta u narednim nedeljama.
Radovi na ulicama u NS će trajati do kraja godine, bez preciznih informacija šta će se sve raskopati
Foto: 021.rs

Sanacija kolovoza na više saobraćajnica u različitim delovima Novog Sada traju već oko dva meseca.

Reč je o poslu koji je Grad Novi Sad ugovorio sa Pokrajinskom vladom, koja s 800 miliona dinara finansira rekonstrukciju u više od 20 ulica. Od uvođenja izvođača u posao do danas presvučen je asfalt na 21 lokaciji u Novom Sadu, u Sremskoj Kamenici i u Veterniku, a u pojedinim ulicama su sanirani i trotoari i parking mesta.

"Kao prioritetne izdvojene su ulice u kojima je kolovozni zastor u veoma lošem stanju, kao i izrazito frekventne saobraćajnice u kojima, upravo usled velikog saobraćajnog opterećenja, dolazi do čestih oštećenja kolovoza", navode za 021.rs u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije.
 
 
Međutim, obimni radovi Novosađane tek čekaju na frekventnim lokacijama budući da su na spisku za sanaciju, između ostalog, i Kisačka i Bulevar Jaše Tomića, od Kisačke do Stevana Doronjskog.
 
Šta je do sada urađeno?
 
Radovi su završeni na sledećim lokacijama: Bulevar Mihajla Pupina, od Žarka Zrenjanina do Varadinskog mosta; Bulevar Jovana Dučića; Beogradski kej; Futoški put (od Bulevara kneza Miloša do Bulevara Slobodana Jovanovića i od Vršačke do Bulevara Evrope); Hajduk Veljkova ulica; Doža Đerđa (prvi deo); Vojvođanska; Bajči Žilinskog; Trg neznanog junaka; Ilariona Ruvarca; Senteleki Kornela; Janka Čmelika; Melhiora Erdujheljija; Ćirila i Metodija; Ulica kralja Petra I u Veterniku; Sonje Marinković, Majora Tepića, Ulica Dr Ketrin Mekfel, Artiljevski put i Grigovački put u Sremskoj Kamenici; 
 
Gde se trenutno radi?
 
Radovi se trenutno izvode na tri lokacije: Na Futoškom putu (od Bulevara Slobodana Jovanovića do Bulevara Evrope, leva kolovozna traka gledano u pravcu grada); u Doža Đerđa (od Puškinove do Braće Ribnikar) i na Bulevaru Jovana Dučića (od Bate Brkića do Bulevara Slobodana Jovanovića).
 
Osim ulica obuhvaćenih ugovorenim poslom, odvojeno se obavljaju prethodno planirane rekonstrukcije. Tako su 3. novembra počeli radovi u Kraljevića Marka, na deonici od Bulevara kralja Petra I do Bulevara Jaše Tomića, u planu je sanacija kolovoza, rušenje postojećih i izgradnja novih parking mesta, rušenje postojećih i izgradnja novih kolskih ulaza, kao i izgradnja vertikalne prepreke na pešačkim prelazima i prelazima za bicikliste.
 
Rekonstruiše se i kanalizacija, radi se javno osvetljenje, a planirano je da radovi potraju sedam meseci.
 
 
Takođe, treba reći i to da je prvi rok za radove u Partizanskoj ulici probijen, te je sve produženo do 15. decembra.
Gde će se raditi?
 
Na pitanje 021.rs koje će ulice i bulevari još biti obuhvaćeni radovima i koja će biti dinamika tih radova - redosled izvođenja, u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije ne daju precizan odgovor.
 
Navode da će se obnova kolovozne konstrukcije obavljati sve do kraja godine ukoliko vreme za to bude povoljno, te da će "javnost biti blagovremeno obaveštena o tome u kojim ulicama će se izvoditi radovi i gde će doći do izmene režima saobraćaja".
 
"Pri odabiru ulica koje će biti sanirane svakako se uzima u obzir saobraćajna opterećenost istih, odnosno bitno je da su u svakom momentu na raspolaganju alternativni pravci. Pošto su uglavnom u pitanju izrazito prometne saobraćajnice, prilikom izrade projekta za regulisanje saobraćaja u zoni izvođenja radova naročito se vodilo računa o tome da se, u najvećoj mogućoj meri, obezbedi protočnost saobraćaja. Na frekventnim saobraćajnicama bulevarskog tipa (kao što je Futoški put) radovi se izvode fazno, po deonicama, tako da u svakom momentu bude prohodna po jedna kolovozna traka, kako ne bi dolazilo do potpune obustave saobraćaja", navode u ovoj upravi.
 
 
Ono što je sigurno je da radovi još uvek nisu izvedeni u sledećim novosadskim ulicama sa spiska koji 021.rs ima: Bulevar Jaše Tomića, od Kisačke do Stevana Doronjskog; Kisačka ulica; Gagarinova; Ulica Save Kovačevića; Kosovska ulica; Jovana Subotića; Primorska ulica; Radomira Raše Radujkova i Jovana Popovića, od Subotičke od Patrijarha Pavla.
  • Heroina

    08.11.2022 17:02
    Heroja Pinkija
    U mrakaci Heroja Pinkija mozes da biras na sta ces da obracas paznju: na pesake i izlizane pesacke prelaze, ili na rupcage, neizvodljivo je i jedno i drugo uspesno raditi.
  • Bogi

    07.11.2022 20:49
    Prvo je trebala da se sredi Temerinska od Najlona do Rodića i Novosadski put do kružnog toka u Veterniku. Ovo što rade je najobičnije pranje para.
  • Keyser Soze

    07.11.2022 19:19
    @Dusko

    Verovatno je mislio na deo izmedju Kneza Milosa i Bate Brkica koji je rekonstruisan iako za tim apsolutno nije bilo potrebe jer je asfalt bio dobar. Od Bate Brkica do Slobodana Jovanovica je oranica i to je jedini deo koji je trebalo da se radi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti