Kanalizacija otpadnih voda u Rumenki gotova do januara 2023.

Kanalizacija otpadnih voda u Rumenki, koja se trenutno gradi, trebalo bi da bude završena do do januara 2023. godine.
Kanalizacija otpadnih voda u Rumenki gotova do januara 2023.
Foto: Grad Novi Sad
Izgradnja kanalizacije u dužini od 2,2 km, koja će obezbediti priključenje 107 domaćinstava, počela je u avgustu ove godine.
U obuhvatu izgradnje je devet ulica u tom naselju: Krak1, Krak 2, Krak 3, Krak 4, Novosadska, Nova 2, Baštenska, Laze Markovića i ulica Oslobođenja.
"Radovi koje smo upravo obišli sprovode se da bi još 107 domaćinstava bilo priključeno na još 2,2 km kanalizacione mreže, i time postižemo pokrivenost komunalnom infrastrukturom od 97 odsto. U saradnji sa Mesnom zajednicom, u narednom periodu krećemo u izradu projektne dokumentacije kako bi Rumenka kompletno dobila kanalizaciju", rekao je prilikom obilaska radova gradonačelnik Milan Đurić.
 
Planovi za Rumenku u narednom periodu se tiču rešavanja imovinsko-pravnih odnosa za kružnu raskrsnicu, kod ulice Oslobođenja i Partizanske, a moguće je da, kao privremeno rešenje, tu bude postavljen semafor.
 
Đurić je najavio da se nastavlja odabir izvođača radova na izgradnji biciklističke staze Novi Sad - Rumenka - Irmovo - Kisač - Čenej. U pitanju je prva faza, od Novog Sada do kanala DTD ka Irmovu, dužine devet kilometara, vrednosti 215 miliona dinara. Naredne godine počeće izgradnja kapele pri crkvi u Rumenki, čija je procenjena vrednost 35 miliona dinara.
  • 9

    08.11.2022 14:49
    Posuše jarani
    fekalije po Vuku i palatalizaciji "K" u "C" .
    A ovamo se bore i naturaju KIRILICU.
    Sledeće pravilnosti su MENĐUVA ,POVLAKA i INFRAKT.
  • Laloš

    08.11.2022 12:59
    Lepo je to što Rumenka dobija kanalizaciju. A moje pitanje je gde će da se ispumpaju fekalije? Na Keju ili kod Žeželja?
  • thegrke

    08.11.2022 12:48
    A gde ide?
    Pravo u Dunav.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti