FOTO, VIDEO: Voda danima curi iz asfalta u Ribnjaku

Stanovnici dela Ribnjaka već danima gledaju kako se iz asfalta izliva voda, što im stvara probleme.
FOTO, VIDEO: Voda danima curi iz asfalta u Ribnjaku
Foto: 021.rs
Građani poručuju da su kubici vode iscurili od prošlog četvrtka kada su primetili vodu na putu, navodeći da su se obraćali nadležnima, ali da problem nije rešen.
 
U JKP "Vodovod i kanalizacija" kažu za 021.rs da će, kada prema prioritetima dođe na red ova havarija, njihove ekipe obaviti radove.
Stanovnici Ribnjaka problem sa vodom imaju već duže vreme, jer je uglavnom reč o nelegalnoj mreži. Međutim, kažu, poslednji primer ih je iznenadio.
Jedan od meštana za 021.rs navodi da se kvarovi javljaju redovno zato što je naselje na klizištu i nema rešenu infrastrukturu, ali da radnici komunalnih službe ipak izlaze na teren.
 
"Postoje problemi i havarije, kao i u svakom naselju u Novom Sadu. Možda ovo nije sve legalno, ali ljudi ovde žive. Ne može tek tako hiljade litara vode da iscuri. Ovo je i zona koja se smatra klizištem i sada imamo situaciju da ase zemlja natapa vodom, pogledajte deo kod obale Dunava, svuda je suvo sem kod naših kuća zbog toga što curi voda iz cevi", priča stanovnik Ribnjaka. 
 
 
IZ JKP "Vodovod i kanalizacija" navode da su primili prijavu građana i da će njihova ekipa izaći na teren, kada za to, na osnovu prioriteta, dođe vreme.
 
"Služba održavanja vodovodne mreže havarije otklanja po razumnim prioritetima iz razloga što gotovo svakodnevno imamo velik broj havarija koje nije moguće rešiti istovremeno. Prioriteti su, kao što smo više puta pomenuli, važni gradski objekti i ustanove (Institut u Sremskoj Kamenici, bolnice, škole, zatvor, vojska, starački domovi...), kada veći broj stanovnika ostane bez vode (čitava naselja, ulice, zgrade), kada voda pravi veliku materijalnu štetu ili ugrožava život i zdravlje ljudi, saobraćaj ili objekte, nasuprot havarijama manjeg obima, kada vodosnabdevanje nije prekinuto, a izlivena voda relativno slabo curi i pravi samo baru i blato. U pomenutoj ulici u Ribnjaku upravo je takva situacija, tačnije mreža je nelegalna, voda curi, pravi baru, kvasi dvorišta, ali svi imaju vode i nikom nije naneta veća materijalna šteta. U svakom slučaju će se i to sanirati, ali kada prema prioritetima dođe na red", navode iz ViK-a.
 
 
Havarija na vodovodnoj mreži Ribnjaka bilo je i prethodnih godina, o čemu je 021.rs već pisao. Prema ranije dostupnim podacima, ovo naselje se nalazi u vrhu liste po broju kvarova na mreži, prvenstveno jer je većim delom divlje građena.

Od lokalnih vlasti godinama nema nikavih inforamcija da li će se i kad raditi legalna mreža, jer ne samo da se Ribnjak smatra zonom klizišta gde je zabranjena gradnja, nego se i u nedavno usvojenom GUP-u do 2030. godine, iako je sagrađeno desetine ne samo kuća, nego velikih vila, celo područje označava kao šuma-park u nastavku Kameničkog parka, kao da niko tu i ne živi.

  • DZ

    11.11.2022 10:41
    @komsija
    Pa neka ti poprave. Kad su znali da prodaju novu pumpu za vodu od tih para neka zamene cev
    Ionako treba da objasne “nestanak” nove pumpe sa inventar liste mesne zajednice Ledinci
  • Musa kesedžija

    10.11.2022 18:16
    Sladoled
    Koji ste očin pravili kuće na klizištu. Sada plivajte gospodo.
  • Kosta

    10.11.2022 17:18
    "po zakonu"
    Kad mi imbecili navedu ovo kao nešto "sveto", odmah se sjetim naše "skupštine", njenog sastava, iq koji imaju, i načina kako izglasavaju te zakone. Većinom čista glupost koja je neprimenljiva ili pljačkaška.
    Za nauk, šta je legalnost i čemu služi?
    To je plaćanje da ti država obezbedi komunalne uslove, vodu, struju, ulicu, trotoar..., a ne da to potroše stranački neradnici, pa ponovo plaćaj ili sam izgradi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti