Trotoar ka Ribnjaku ponovo u pukotinama, odustalo se od asfaltiranja

Staza, odnosno trotoar uz put ka naselju Ribnjak ponovo je u pukotinama, nepunih godinu dana nakon što je ista deonica popravljena, a klizišta sanirana.
Prošle, kao i pretprošle godine na istim površinama dolazilo je do pucanja, a trotoar je jedno vreme bio zatvoren jer kiša nije dozvoljavala radnicima da izađu na teren. U Zavodu za izgradnju grada za 021 navode da poslednje pucanje nije posledica klizanja terena, s obzirom na to da je klizište prošle godine sanirano. 
 
"Pukotine su rezultat procesa sleganja kamena, a stručne službe ZIG-a, u saradnji sa profesorima Odseka za geodeziju Fakulteta tehničkih nauka, redovno prate ove promene. Predstavnici ZIG-a i JKP 'Put' više puta su izlazili na teren i već su preduzete mere kako bi sanacija što pre bila izvršena", navode u preduzeću.
 
 
S obzirom na to da proces sleganja kamena još traje, u ZIG-u dodaju da će oštećenja na trotoaru biti sanirana tako što će se ukloniti postojeći asfalt i nasuti novi sloj tucanika. 
 
"Staza, za sada, neće biti ponovo asfaltirana, jer je moguća pojava novih pukotina. Takođe je bitno napomenuti da se oštećenja nisu pojavila na kolovozu i da se saobraćaj na Donjem putu nesmetano odvija", kažu u ZIG-u.
 
Inače, kako bi se sanirao čest problem klizišta u naselju Ribnjak, prošle godine je izrađena potporna konstrukcija od lomljenog kamena, drenažni sistem za sakupljanje podzemne vode, otvoreni kanali sa leve strane puta i novi cevovod, koji skuplja atmosfersku vodu i odvodi je do Dunava. U Zavodu napominju da je u sklopu drenaže nasuto preko 1.000 metara kubnih krupnog lomljenog kamena koji se ne nabija, već se ta količina kamena sleže prirodnim putem i, kao što je vidljivo, puca.
 
Podsetimo, trotoari u Ribnjaku poslednjih godina sve više se odronjavaju, a tome je umnogome doprineo veliki broj nelegalnih vila sazidanih u poslednjih 20 godina, koje su i te kako doprinele aktiviranju klizišta. O ranijim problemima s odronima i pucanjima na Trandžamentu čitajte OVDE.
 
Autorka: Gorica Nikolin - gorica@021.rs
Foto: NSU
  • Mirko

    07.05.2016 14:05
    @Zoki: @Ad 2: na donjem putu je pukotina nastala za vreme tdašnjih radikala sadašnjih naprednjaka, rekonstrukciju radilo preduzeće Put Invest ( SNS )
  • Zerstorer

    06.05.2016 09:18
    Kliziste
    Sta lupetate...?Kakvo sleganje kamena.Napravili su tu stazu na nasutoj zemlji pa je normalno da je propalo od sleganja.Dakle ispod staze jeste tucanik ali ispod njega je obicna zemlja umesto da su i tu stavili lomljeni kamen.Zasto put ne puca,nego lepo stoji?Zato sto je ispod lomljeni kamen.I to je pocelo da puca vec nakon mesec dana od sanacije.Osnovni razlog je sto nisu napravili kako treba pa se izvlace sada...100 metara nize i to na dva mesta su nova klizista na putu i za godinu dana po mojoj proceni ce i to pasti.Znam,jer zivim tu.A gornji put u Ribnjaku takodje...septicke jame se cede ispod puta i tu ce uskoro da se obrusi,a onda nema autom...samo dva tocka i peske u kafanu "tako je sudjeno"mili moji budzovani...
  • ovdasnji

    05.05.2016 17:16
    legalni
    a sta mi, cije su kuce legalne i koji tu zivimo 50+ g./a takva je većina!! i mi smo te puteve samodoprinosom pravili! a ovi dođosi /novokoponovani/,nam puteve urnisali!! slobodno ih vodite ,kod vas!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.