Saobraćajna policija kažnjava bicikliste u centru Novog Sada

Saobraćajni policajac od jutros stoji u centru Novog Sada, kod Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj", i kažnjava bicikliste koji tuda prolaze.
Saobraćajna policija kažnjava bicikliste u centru Novog Sada
Foto: 021.rs

Kako je javio čitalac 021.rs, policajac je kod Jovine gimnazije i zaustavlja one koji se nađu na biciklu u pešačkoj zoni.

Biciklistima se uručuje zapisnik o izvršenoj kontroli učesnika u saobraćaju.

Nakon ovoga biciklisti dobijaju poziv na sud, gde priznaju ili ne priznaju krivicu, posle čega plaćaju kaznu od 10.000 do 20.000 dinara.
 
Biciklisti mogu da se kreću kroz Njegoševu ulicu, Ulicu Modene, Pozorišni trg, a osim toga predloženo je da se za prolaz biciklista koristi i Trg slobode i Ulica kralja Aleksandra, što se u praksi već dešava. 

Komentari 111

  • Antiseljak

    17.11.2022 12:59
    Vlada@ Slažem se ponovo, tako je to kada se neko usreći da je i seljak i budala odjednom, ukomponovano sa teškom lažovčinom i egomanijakom koji laje i reži na svakoga ovde a upravo sam ispoljava 90% loših osobina kakve pripisuje drugima dok glumi nepogrešivu veličinu. A sada je znači 90%, nije više "sasvim normalno"? A na tom istom sajtu mapa gde je nacrtano kako NIGDE u centru ovo nije dozvoljeno, samo što bi to za tebe onda bilo 80%, ne može seljačina da prihvati da nije u pravu i svako ko se ne slaže sa mišljenjem takve veličine je seljak a sada i budala. U centralnoj pešačkoj zoni što je Kartner ulica, a što je uporedivo sa našim centrom, vožnja bicikla nije dozvoljena ali ne, ti si seljačina koja je vozila ni manje ni više već baš tamo pa kada neko i odvoji vreme da takvoj budali nabije na lažljivi nos pravu istinu onda pokazuješ svoju "stručnost" i "znanje" uzvratnim nabijanjem novih uvreda. Retko si ogavan ološ. Pu.
  • Vlada

    17.11.2022 11:10
    @Antiseljak

    Propisi na koje se pozivaš pokazuju da je biciklistima u Beču dozvoljeno da se kreću biciklističkim stazama, multifunkcionalnim stazama i kao što si naveo - pešačkim stazama gde je to eksplicitno dozvoljeno. Neka od ove tri opcije postoji u 90% centra Beča, kroz pešačke zone i svuda. Nažalost, kad se neko usreći da je i seljak i budala odjednom, ne pomažu mu ni svi linkovi na svetu da shvati da "pešačka zona" nije jedan monolitni koncept priarno stvoren za uzimanje para od iznajmljivanja bašti, nego može da funkcioniše i tako da odgovara svima.
  • Antiseljak

    16.11.2022 12:01
    Vlada@ Znači nisi samo ovde već se ne ustručavaš ni u Beču da pokažeš kakav si seljak dok druge tako nazivaš? Evo ti seljačino stranica njihove vlade https://www.oesterreich.gv.at/themen/freizeit_und_strassenverkehr/rad_fahren/Seite.610300.html koja navodi pravila za vozače bicikla. Malo dole pod "Benutzung von Verkehrsflächen und Fahrverbote" - Upotreba saobraćajnica piše između ostalog i ovo: "Fußgängerzonen in Schrittgeschwindigkeit und nur dann, wenn dies durch Beschilderung ausdrücklich erlaubt wird" - pešačke zone brzinom pešaka i samo ako je ovo eksplicitno dozvoljeno znakom. Ali u pravu si ipak u jednom - ne može se to seljaku objasniti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti