Nakon 50 godina počinje zamena kanalizacije na Limanu 2, evo šta to podrazumeva

Nakon 50 godina, danas, 14. novembra počinje rekonstrukcija kanalizacije na Limanu 2, a radovi počinju u Ravaničkoj ulici.
Nakon 50 godina počinje zamena kanalizacije na Limanu 2, evo šta to podrazumeva
Foto: 021.rs
Prošle nedelje su urađeni pripremni radovi. 
Kako je saopštio "Vodovod i kanalizacija", u pitanju je nastavak realizacije projekta "Čista Srbija". 
Radovima će biti obuhvaćen prostor ograničen Bulevarom cara Lazara, Bulevarom oslobođenja, Bulevarom despota Stefana i Fruškogorskom ulicom. Biće rekonstruisane dotrajala primarna i sekundarna kanalizaciona mreža, kao i postojeći kanalizacioni kućni priključci ukupne dužine 8.934 m. 
 
"Regulisanje saobraćaja i zatvaranje ulica pratiće dinamiku izvođenja radova, o čemu će građani biti blagovremeno obavešteni", kažu u "Vodovodu".
 
Radovi će trajati do kraja jula 2023. godine.
 
Finansijer Projekta "Čista Srbija" je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Izvođač radova je "China Road and Bridge Corporation" (CRBC) sa svojim podizvođačima. Radove će nadzirati "Eptisa" Beograd.
 
"Molimo sugrađane za razumevanje i strpljenje jer je ovo izuzetno značajan projekat iz razloga što se nakon 50 godina počinje sa radovima na zameni dotrajale kanalizacione mreže", apeluju u "Vodovodu".
  • Ana

    01.03.2024 14:51
    Prirodni genocid
    I evo, plan je poseci stabla koja su vise od pedeset godina na tlu ispred zgrada. Koja pruzaju dom nekolicini vrsta ptica, daju nam kiseonik, stite nas od ulicne prasine i buke. Ukrasno drvece, cetinari...Sve ce to poseci kako bi mogli ugurati kineske cevi. Ja nemam reci i snage poriti se kako bih sacuvala svoj delic prirode. Mi moramo na ulice, moramo se boriti za lokalitet protiv ove devastirajuce vlasti koja ne zna stazu da napravi a da joj kocke posle par meseci ne pocnu "igrati", ne umeju smisleno postaviti klupe, hvale se za komadic baste na Limanu pre par godina, a ta toliko hvaljena basta danas u sebi ima samo korov. Sve im se sasusilo. Ovde kanda samo beton uspeva...
  • Baki

    14.11.2022 11:20
    Samo kopaj
    Ovi obnavljaju, a ja na 9km od centra se**m u skepticku! :D
  • zeleno

    14.11.2022 10:22
    Pre par godina ste u više navrata raskopavali Fruškogorsku ulicu kanalizacija, grejanje i šta još. Ceo grad je raskopan, ne može se voziti, sad pred zimu ponovo raskopavate. zgrade su stare u Ravaničkoj 40 godina, izgradnja 1980. To baš nije tako staro.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti