Za uređenje prostora oko crkve u Begeču izdvaja se 38,8 miliona dinara

Za uređenje okoline Hrama Svetog apostola i evangeliste Luke u Begeču, iz budžeta grada biće izdvojeno 38,8 miliona dinara.

Grad će uštedeti tri miliona dinara, s ozbirom na to da je ugovorena cena za toliko manja od procenjene.

Na tender su stigle ponude dve grupe ponuđača.

Prihvaćenu ponudu su dostavile firme "Granit-Liješće" iz Sremske Mitrovice, "Somborelektro" iz Sombora i "Geokoning" iz Novog Sada.
 
Prema projektu je predviđeno da se postavi dekorativna rasveta koja će se sastojati od LED podnih svetiljki, reflektora i dekorativnih svetiljki.
 
Dvorište crkve od oko 2.600 kvadrata, u Ulici kralja Petra, dobiće i uređeno zelenilo.
 
Rok za izvođenje radova je 180 dana.
  • Prekršteni

    16.11.2022 12:05
    dojučerašnji podanici skj , ponosni bivši nosioci crvene partijske knjižice. Secam se kraja "70-tih , kada su dežurne ulizice trčale da odrukaju svakoga ko bi se usudio da udje u crkvu, svejedno dal' katoličku ili pravoslavnu. Danas su veci "vernici" od moje prababe kojoj je vera bila način života. Licemerstvo, dvoličnost, nedostatak karaktera je odlika srba. Kao i bezočna pohlepa njihovih "duhovnih pastira" . Priličite jedni drugima.
  • Gerilac

    15.11.2022 22:00
    Doći će dan za naplatu
    Razrovane ulice, škole, domovi zdravlja, obdaništa, u mizernim uslovima, a milioni se rasipaju na crkve. Sudnji dan se približava.
  • Vera

    15.11.2022 21:51
    u razum
    E, zato moje dete ne ide na versku nastavu, nego na gradjansko vaspitanje. Kada me je pitao zašto smo ga upisali na gradjansko, rekli smo mu da se na tom predmetu deca uče toleranciji, poštovanju i uvažavanju različitosti, uče o prepoznavanju emocija, uče o tome kako biti gradjanin, kako pomoći drugaru u nevolji, a ne kako postati ovca za šišanje. I da, stalno mu pokazujemo kako se čike koje rade u ime Boga vozaju u autima od nekoliko stotina hiljada evra, a da pritom propagiraju skromnost, takoreći to su najveći lažovi, licemeri i lopovi. Za tvoje pare ti sine prodaju priču o ljubavi i miru, a to se sine ne kupuje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti