Advokat Marka Bosanca Bosketa: Novaković zloupotrebljava položaj, poziva na progon

Advokat Marka Bosanca Bosketa reagovao je zbog tvrdnji koje je u petak izneo poslanik Narodne stranke Borislav Novaković.
Advokat Marka Bosanca Bosketa: Novaković zloupotrebljava položaj, poziva na progon
Foto: 021.rs
Novaković je tvrdnje izneo nakon što je tužilaštvo zatražilo da se dostave snimci sa događaja kod Mosta slobode, tokom protesta koji je održan 4. decembra 2021. 
Odgovor koji je, u ime klijenta Marka Bosanca, uputio advokat Goran Karadarević prenosimo u celosti:
"Najpre ističem da gospodin Marko Bosanac nije javna ličnost. Iako je i ranije gospodin Borislav Novaković u više navrata javno iznosio neistine i pogrdne reči o njemu, on do sada nije reagovao upravo iz razloga što je porodičan čovek i uspešan privrednik kome ovi nastupi samo nanose štetu. Međutim sve ima svoj kraj, a ovde 'kap koja je prelila čašu' ogleda se u činjenici da ova vest, odnosno citati gospodina Borislava Novakovića, jesu ništa drugo nego nezakonit poziv na progon tamo gde mu nema mesta. Ono što je poseban problem jeste što je to progon koji vrši državni funkcioner zloupotrebljavajući svoj položaj predstavnika Parlamenta.
 
Prvo, neistinite su činjenice koje iznosi čovek koji je i narodni poslanik da je gospodin Marko Bosanac uživalac zaštite SNS, gospodina Miloša Vučevića i sl. Sve ovo što pokušava da učini gospodin Borislav Novaković, kako sa skupštinske govornice, zloupotrebljavajući poslaničku funkciju, tako i nastupima po raznim medijima nije ništa drugo nego njegov lični
progon gospodina Marka Bosanca, pa u nedostatku argumenata služi se 'starim dobrim' floskulama da država ne radi svoj posao. Naše tužilaštvo zatrpano je predmetima, a javni tužioci, za razliku od gospodina Borislava Novakovića, danoćno rade za zaradu koja je verovatno manja od njegove zarade. Da ne govorimo o njegovim zaradama iz minulog rada. 
 
Sramotno je da neko koristi svoju državnu funkciju za obračun sa običnim građaninom. Vrlo dobro zna gospodin Borislav Novaković šta je krivična prijava, šta je pretpostavka nevinosti. Prema odredbama člana 73 Zakona o javnom informisanju u cilju zaštite ljudskog dostojanstva, kao i nezavisnosti, ugleda i nepristrasnosti suda ili drugog nadležnog organa, niko se u medijima ne sme označiti učiniocem kažnjivog dela, odnosno oglasiti krivim pre pravnosnažnosti odluke suda. Ovakvim istupima u kojima se državni organi nazivaju 'aljkavim' u postupanju i da navodno štite mog klijenta gospodin Borislav Novaković vrši nezakonit pritisak na državne organe koji itekako rade svoj posao. 
 
Mora se znati, ukoliko neko podnosi krivičnu prijavu i prijavljuje krivično delo da uz tu krivičnu prijavu mora da priloži dokaze. On u tekstu sam navodi da je policija od podnosioca prijave zatražila video snimak događaja za koji navode da postoji. Za njegovu informaciju stvari tako inače funkcionišu. Ako tvrdite da postoji neki snimak i da ste ga videli, potrebno je to državnom organu i da dostavite. Pri tome mi ne govorimo o snimku kao takvom, već o zakonitom ili nezakonitom dokazu, a koji se ogleda u tom video snimku.
Na kraju ono što očekujemo je i da Narodna skupština ovde reaguje, jer je gospodin Borislav Novaković imao slična izlaganja i kao narodni poslanik za skupštinskom govornicom. Želim da istaknem da ćemo ovoga puta reagovati i adekvatnim postupcima zbog ovakvog ličnog progona od strane čoveka koji je državni funkcioner uz očekivanje da će država stati u zaštitu običnih građana. Što se tiče krivične prijave koja je podneta protiv njega gospodin Marko Bosanac će se kao i do sada uvek odazvati na svaki poziv državnih organa."
  • Toma

    03.11.2023 14:35
    Uspešan privrednik
  • A3

    20.11.2022 17:59
    Pošteni do bola
    Pitam se hoće li nam škoditi tolike poštenjačine?
  • Teodosije III

    20.11.2022 16:30
    A mi se yakop;avamo na leđima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti