Petak pred nama nekome crn, nekome ne: Šta vas očekuje ovog jesenjeg dana u Novom Sadu

Stiže nam "crni petak". Neki će šopingovati, neki neće, ali sigurno je da će svi imati gde da odu do grada.
Petak pred nama nekome crn, nekome ne: Šta vas očekuje ovog jesenjeg dana u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Donosimo vam pregled brojnih dešavanja u Novom Sadu u petak, 25. novembra.

Jesenji dan počećemo osvrtom na prognozu vremena.
Vreme
 
Jutro vrlo hladno, tokom dana umereno. Najniža temperatura koju meteorolozi najavljuju je 3°C, dok će najviša dnevna temperatura biti 10°C. Da li je za zimsku jaknu ili ne, procenite sami. 
 
Hronični bolesnici, naročito kardiovaskularni i astmatičari, mogu da očekuju pogoršanje stanja, dok će meteoropate uhvatiti glavobolja i/ili nesanica. 
 
Stručnjaci preporučuju umerenu fizičku aktivnost, a svakako se savetuje oprez za volanom.
 
Trebalo bi da znate i...
 
Ovaj "crni petak" neki će provesti bez struje. Planirana isključenja obuhvataju delove Novog Sada, Sremske Kamenice, Petrovaradina, Kisača, Bukovca i Futoga, a tokom prepodneva će bez struje biti deo Temerinskog puta, Primorske, Čenejske, Povrtarske, Otokara Keršovanija, Vuka Mandušića, Branka Ćopića i drugih ulica. Ceo spisak sa satnicama dostupan je OVDE.
 
Linija 12 GSP od petka, 25. novembra trajno menja trasu kretanja iz centra ka Telepu tako što će na raskrsnici ulica Feješ Klare/Stanoja Glavaša skretati levo u Ulicu Stanoja Glavaša, desno u Ulicu Senteleki Kornela do autobuskog stajališta, gde će čekati do narednog polaska.
 
Na izmenjenom delu trase koristiće se novo autobusko stajalište u Ulici Stanoja Glavaša, a u smeru Telep - centar autobusi će saobraćati redovnom (sadašnjom) trasom.
 
U pripremi je početak radova na asfaltiranju deonice od Feješ Klare do Jožefa Atile. U toku su radovi na deonici Futoške ulice, od Bulevara Evrope do Hajduk Veljkove ulice, a koja je poslednja predviđena u ovoj godini. Saobraćaj se odvija dvosmerno, na suprotnoj kolovoznoj traci.  
 
U toku su radovi u Ulici Radomira Raše Radujkova, u kolovoznoj traci u smeru od Bulevara Evrope ka Bulevaru Slobodana Jovanovića. Za saobraćaj je prohodna kolovozna traka u suprotnom smeru.
 
Gde ići?
 
Projekcija dokumentarnog filma "Ne tiče me se, tiče se svih nas" o rodno zasnovanom nasilju održaće se u Američkom kutku. Prijave su poželjne, a projekcija počinje u 19 časova.
 
Elektrop žurka održaće se na Novosadskom sajmu, a start je u 21 čas.
 
"Freedom" žurka sa više muzičkih žanrova zakazana je za 21 čas u Gerila baru, a dobar provod biće od 20 časova i u Peru.
 
Grupni trening u okviru "November projecta" rezervisano je za one koji vole akciju u ranim satima - počinje u 6.25 kod Spensa.
 
Aleksandar Dujin orkestar prirediće spektakl u Sinagogi, a početak je u 20 časova.
 
Promocija knjige "Poslednja Atari generacija: panorama novosadskih prozaista generacija osamdesetih" održava se u kafe-knjižari Zenit s početkom u 19 časova.
 
Ljubitelji bicikla u petak će od 17 časova moći da učestvuju u novembarskoj Kritičnoj masi kroz grad, a start je iz Limanskog parka.
 
Nostalgija će u petak biti na maksimumu u KC Lab, a puštaće se muzika iz GTA San Andreasa i žanrovski sličnih numera iz tog perioda. Početak je u 20 časova.
 
Radionica posvećena slikarstvu održava se u Omladinskom kreativnom centru OKCe s početkom u 18 časova, a u CK 13 od 20 časova nastupa novosadski bendovi DMT, Jolly Little Bunch i Kruz Roudi.
 
Žurka Jugoslovenka je u petak od 21 čas u Domu kulture, drugi put, a u Fabrici počinje dvodnevni To Be Punk festival i to od 20 časova.
 
Predavanje "Predićevo putovanje u Italiju" održaće se u petak, 25. novembra u Galeriji Matice srpske, a početak je u 19 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti