Crnobarac dao sve, osim odgovora: "Ne znam da li je vama bilo hladno u oktobru, ali meni nije"

Gradska vlast radi na tome da dođe do najboljih rešenja za građane, kaže za 021.rs zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac na pitanje zbog čega Novosađanima nisu umanjeni računi za grejanje.
Crnobarac dao sve, osim odgovora: "Ne znam da li je vama bilo hladno u oktobru, ali meni nije"
Foto: 021.rs

Crnobarac je, upitan koji je razlog za naplatu usluge koja u oktobru nije isporučena, rekao da "ne zna da li je nama bilo hladno u oktobru, ali da njemu nije".

On je iskoristio priliku da, zaobilazeći odgovor na pitanje, pohvali i predsednika Srbije.

"Svakako da moramo biti svesni da živimo u teškim vremenima na nivou globalne ekonomije i da moramo da vodimo računa šta nam donosi sutra, a šta nam donosi predstojeća zima. Republika Srbija i gradska vlast su pokazale da u kriznim situacijama, počevši od migrantske krize, pa dalje koronavirusa i sada energetske krize, na koju je predsednik Republike Aleksandar Vučić ukazao mnogo pre 24. februara, kad je ukrajinski sukob izbio i najavio ga je, bitno je da delujemo proaktivno i preventivno i s tim u vezi ja vas uveravam da gradska vlast neće dozvoliti da nijedan dom u Novom Sadu ove zime bude hladan", rekao je Crnobarac.
 
Na ponovljeno pitanje zbog čega nisu umanjeni računi za grejanje, on je rekao da će biti sagledana sva moguća rešenja kako bi građani bili rasterećeni dela troškova.
 
"Ali svakako moramo da imamo u vidu da je Novi Sad lokalna samouprava u kojoj je poslednje tri godine, najduže trajala sezona grejanja u našoj državi, takođe u poslednjih 10 godina su četiri puta smanjeni računi Toplane, tako da građani ne treba da imaju bojazan da će i ovaj put gradska vlast naći način da nađe najbolje moguće rešenje, da ne ugrozimo energetski sistem, ne opteretimo ga, ali i da imamo razumevanja za potrebe građana", rekao je on.
 
Na novo pitanje da li to znači da će neka odluka o računima za grejanje biti doneta, on je rekao da se radi na tome.
Na današnjoj Skupštini Grada ne nalazi se nijedan dokument koji se tiče naplate usluge grejanja.
 
Odbornica Srpske radikalne stranke u Skupštini Grada Snežana Mušicki kaže za 021.rs da misli da računi neće biti umanjeni.
 
"Toplana ponovo traži subvencije, mislim da nemaju sredstava i da ne mogu to da urade. Sada će (skupština) odobriti 500 miliona za mazut i još 500 miliona mogućnost Toplani da uzme kredit za mazut, a gde su ljudi koji se greju na gas? Kada se bude povećavala cena, tim ljudima će se povećati cena grejanja - to je pola grada, a građani koji su preko Toplane... Ne znam, verovatno neće povećavati cenu grejanja, ali neće je ni smanjiti", kaže Mušicki.
 
Podsetimo, Lokalni ombudsman pokrenuo je postupak nakon što su građanima odbijeni zahtevi za umanjenje računa za grejanje za oktobar. 
  • JA

    26.11.2022 13:29
    Gde vam je poštenje .Ako ste vec iskljucili grejanje trebali ste umanjiti račune. Crnobarac bolje reci pošteno da nećeš da odgovoriš na pitanje jer i sam znaš da ti je odgovor koji bi dao nepošten.
    Kao i tvoje radno iskustvo jer si politički nameštenik i daješ odgovore kako ti politički vetar duva u pravcu SNS-a.
  • Perka

    26.11.2022 10:00
    @gasi lampice
    Nije sporan jkp stan,oni su svakako pred stecajom,nego je sporna nabavka tih istih sijalica od nekoliko miliona koje bolje da se daju bolesnoj deci za lečenje. Uz to ide i još mnogo dodatnih troškova koji su nam bespotrebni
  • Ides bos na posao?

    26.11.2022 08:35
    I ti cekas placene cipele?
    Crnobarac, ti kad kupis cipele i platis ih u radnji, ti ih dobijes i nosis ih kuci, zar ne? Ili ti trgovac kaze "Ne trebaju ti sada jos cipele, platio si ih ali sada idi kuci bez njih jer ja znam da ti jos nije hladno i znam da ti je bolje da ides u papucama na posao a cipele koje si platio cu ti dati kad moj sef veleprodaje bude smatrao da je tebi hladno i da ti trebaju ."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti