Novi prostor Francuskog instituta u Kineskoj četvrti

Francuski institut u Novom Sadu dobio je novi prostor koji se nalazi u Kineskoj četvrti.
Novi prostor Francuskog instituta u Kineskoj četvrti
Foto: Grad Novi Sad
Institut će taj prostor od oko 400 metara kvadratnih koristiti za školu francuskog jezika, izložbeni prostor, čitaonicu, biblioteku i druge sadržaje.

- Zadovoljstvo je videti novi prostor Francuskog instituta u Novom Sadu ispunjen brojnim sadržajima. Nadam se da će svim posetiocima i korisnicima te institucije biti prijatno u Kreativnom distriktu na Limanu. Grad Novi Sad će uvek nastojati da izlazi u susret dragim prijateljima, a jedan od primera dobre saradnje je i rešeno pitanje pronalaska adekvatnog prostora za Francuski institut u našem gradu - rekao je gradonačelnik Milan Đurić.

Predsednik Senata Francuske Žerar Larše je izrazio zadovoljstvo zbog dolaska u našu zemlju i u Novi Sad, Evropsku prestonicu kulture.
 
- Lokalna zajednica i kulturne institucije su nešto što u sinergiji formira Evropu budućnosti. Francuski institut u Novom Sadu koji se nalazi u ovim novim, lepim prostorijama, je itekako važan, jer naglašava prisustvo Francuske u Srbiji, a njegovim radom je vidljiviji francuski jezik, frankofonija. Ideja evropske kulture u punoj meri živi svoj smisao u multikulturalnom Novom Sadu. Vaš grad je pravi reprezent devize Evropske unije "Ujedinjeni u raznolikosti" - rekao je Larše.
 
U Novom Sadu je boravio i ambasador Francuske Pjer Košar.
  • НС

    27.11.2022 11:09
    ...
    Леп говор председниче Сената Француске, баш леп. Председниче, овај град сте бомбардовали и рушили, убијали људе. Јел и то франкофонска култура председниче? Јел и тад Нови Сад био репрезент онога што су вредности ЕУ?
    Мислите да смо то заборавили?
    Да ли сте се извинили? Јел вас срамота овог гостопримства, лепих просторија и овог лепог догађаја?
    Јел?
  • Cvejka

    26.11.2022 19:09
    Srpski kulturni centar nalazi se u Parizu !!!Raspitaj se malo, pa ćeš saznati, možda baš u ovom novootvorenom prostoru.
    U Novom Sadu obnovljen je početkom sedamdesetih godina zahvaljujući nekadašnjim profesorima Katedre za franc.jezik Milošu Jovanoviću iz N.Sada i prof.M.Ibrovcu iz.Bg.Istii za volju to je onda bilo na nivou ex.Yu. a sada na nivou Rep.Srbije. Duge su to veze
  • Mina

    26.11.2022 09:49
    Kultura
    Moja prva misao je bila...koliko ce proci pre nego huligani iz kraja ne ostete fasadu zgrade. Porazavajuce da je tako. Nadam se da se varam.
    Ali, ipak, jako lepa vest.
    Hajde, Novi Sade, mozes ti to!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti