"Turbo" kružni tok u NS će koštati 336 miliona, gradiće ga "Put-invest", "Montop", "Energotehnika"

Gradnja "turbo" kružnog toka, na uglu Fruškogorske i Bulevara cara Lazara, koštaće više od 2,8 miliona evra, odnosno 336,2 miliona dinara, saznaje 021.rs.
"Turbo" kružni tok u NS će koštati 336 miliona, gradiće ga "Put-invest", "Montop", "Energotehnika"
Foto: 021.rs
Ova raskrsnica bi trebalo da ubrza protok saobraćaja, jer više neće biti semafora.
Devetomesečni radovi na "turbo" kružnom toku koštaće 336,2 miliona dinara. 
 
Raskrsnicu će graditi kompanije "Put-invest", "Montop Pro", "Energotehnika-Južna Bačka" i "Tecton Geosystems", koji su bili jedini ponuđači na tenderu Uprave za gređvinsko zemljište i investicije.
 
Radove će podeliti tako što će "Put-invest" obaviti 87 odsto posla, "Energetehnika" devet odsto, odnosno javnu rasvetu, na "Montopu" je tri odsto radova koji se odnose na semaforizaciju, a na "Tectonu" jedan odsto, tj. geodetski radovi. 
Podsetimo, u okviru radova planirano je premeštanje i rekonstrukcija dela kanalizacione i vrelovodne mreže, javne rasvete i druge komunalne infrastruktre na ovoj lokaciji. Osim toga, zbog izgradnje raskrsnice biće posečeno devet stabala na uglu Fruškogorske i Bulevara cara Lazara.
 
Takođe, nova "turbo" kružna raskrsnica će u svom središtu imati spomenik, najverovatnije Nikoli Tesli, što nije obuhvaćeno ovim radovima.
 
Ideja o kružnom toku na raskrsnici Fruškogorske i bulevara stara je nekoliko decenija. Projekat je pokrenula aktuelna gradska vlast 2016. godine, te se najpre govorilo o tome da će imati "muzičku" fontanu, po ugledu na onu iz Beograda.
  • Stara garda

    17.02.2023 17:55
    Opravdanje
    Sve se to radi samo zato da bi se opravdalo secenje jos devet stabala.
  • mns

    04.12.2022 00:28
    e...
    to nam je, u ovom trenutku , preko potrebno... tu gde već postoji signalizacija...
    a neke ulice u Petrovaradinu još uvek nemaju atmosfersku kanalizaciju ni trotoar...
  • Ravnatelj

    03.12.2022 08:40
    Ringišpil
    Dobra, bezbedna i funkcionalna raskrsnica je mrtva.
    Živeo tromilionski (€} ringišpil!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti