Novi Sad traži firme za uklanjanje žvaka sa ulica i čišćenje fontana, koliko će koštati - ne zna se

Novosadska uprava za komunalne poslove traži firme za čišćenje trotoara i behatona, kao i za održavanje kanala, fontana, dečijih igrališta i urbanog mobilijara.
Novi Sad traži firme za uklanjanje žvaka sa ulica i čišćenje fontana, koliko će koštati - ne zna se
Foto: 021.rs

U objavljenim tenderima ne navodi se rok za podnošenje ponuda, kao ni procenjena vrednost radova. Iz plana nabavki ove uprave za tekuću godinu zaključuje se da se godišnje za ovu namenu troši više od 180 miliona dinara iz gradskog budžeta. 

Ove firme Novi Sad traži putem pet tendera, koji se odnose na uklanjanje žvaki i pranja javnih površina od behatona, potom su tu tenderi za održavanje dečijih igrališta i rekreacionih površina, fontana i otvorenih kanala i nasipa. 

Tenderska dokumentacija sadrži samo "prethodno informativno obaveštenje" u kom se ne razrađuje dalje predmet nabavke, ali se navodi da je jedini kriterijum za dodelu poslova najniža ponuđena cena. 
 
Nije opisan ni obim obaveza koje će firme koje dobiju poslove imati, pa se ne zna u kojim delovima grada će se čistiti trotoari, niti koliko igrališta je obuhvaćeno planom održavanja. Prošle godine je, na primer, na spisku igrališta bilo 219 lokacija u Novom Sadu i prigradskim naseljima. 
 
Inače, već godinama unazad ove poslove za grad obavljaju iste firme koje se često javljaju kao jedini ponuđači. 
  • Pop84

    30.11.2022 16:40
    Pa kako
    vec godinama ciscenje fontana dobija ista firma,koja se bavj trgovinom vijcane robe nesto kao vint dalje ne znam,sa troje zaposlenih, glavni dobavljac jkp lisju,svim i svacim,od igle do lokomotive,firma s kojom je direktor Djakovic ,za poslednjih 8 gidina oprao 1,5 do 2 miliona eura ! Dodjite u lisje j putajte zaposlene ko im je ukrao i smanjio plate
  • Perica

    30.11.2022 13:54
    Žvaka nije SAP. Možda ovo bude prava javna nabavka.
  • Džabadaja

    30.11.2022 13:54
    a u prigradskim naseljima...
    poput na primer Adica glavna ulica Branka Ćopića ali i neke ostale oćišćena (ivice puta) zadnji put (onim malim vozilom) pre jeeednooo hmm...3 godine čini mi se

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti