Radovi u Ulici Braće Anđelić u Sremskim Karlovcima produženi do kraja januara

Radovi u Ulici Braće Anđelić u Sremskim Karlovcima produženi su do kraja januara sledeće godine, saznaje 021.rs.
Radovi u Ulici Braće Anđelić u Sremskim Karlovcima produženi do kraja januara
Foto: 021.rs
Prema dokumentaciji koju je redakcija 021.rs dobila preko Zahteva za prisup informacijama od javnog značaja, izvođač radova u ovoj ulici, "Karin komerc MD" tražio je dodatno produženje ugovorenog roka zbog zastoja u radu uzrokovanog od strane EPS-a i Telekoma.
Naime, "Karin komerc" je od početka radova na rekonstrukciji ulice Braće Anđelić imao problema sa sporim radom ove dve firme koje su posebnim ugovorima angažovane na izgradnji elektroenergetske i telekomunikacione mreže.
Radovi su prvi put produženi do 16. novembra ove godine, a usled nemogućnosti izvođača da pristupi radovima. EPS i Telekom su ove radove napokon završili 3. septembra kada je "Karin komerc" nastavio sa radovima posle 44 kalendarska dana zastoja.
 
Potom je Telekom ponovo pristupio radovima 29. septembra i ponovo onemogućio izvođaču radova da nastavi, te je usledilo dodatnih 30 dana zastoja.
 
Dakle, prema dokumentaciji, izvođenje radova je kasnilo ukupno 74 dana, a nadzorni organ firma "Sour inženjering 2017" je izneo mišljenje kako je opravdano da se rok za izvođenje radova produži do 29. januara 2023. godine.
 
Podsetimo, radovi na rekonstrukciji ulice Braće Anđelić deo su projekta "Uređenje starog jezgra Sremskih Karlovaca" koji finansira Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine, a koji su počeli u martu ove godine.
 
Rekonstrukcijom ove ulice je stvoren niz problema u sporednim ulicama, pre svega sa odvodom atmosferskih padavina koje su se usmerile i delom uništile kolovozne konstrukcije okolnih ulica.
 
Brojni građani su se zbog ovih problema obraćali izvođačima radova, a Opština Sremski Karlovci je u maju izdala obaveštenje da se meštani obraćaju njima, a ne izvođačima.
  • Djordje

    03.12.2022 07:07
    Spas majke Bozije
    Pravicemo mi Nesu od blata. Taj je živeo u Karlovcima i borio se za Karlovce. Ali ne vredi. Sujeta, zavist i komplesi ce nas uništiti. Karlovci su posle Milenkovica postali mrtav i sablasan grad. I to svi Karlovčani znaju a neki su počeli i glasno da govore.
  • Andjelicka

    30.11.2022 22:45
    Verovali ili ne
    Prva etapa radova je počela 10 marta. I dalje bez asfalta, prilaza kucama... jedino ulično osvetlenje je prikopčano pre 10 dana. Otvorene šahte, počupane žice...
  • Mile

    30.11.2022 21:54
    Igranka bez prestanka
    Lepo je Trisic rekao da se ovome ne vidi kraja i da se sve vrti oko 80 milioncica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.