Ukupno 20 Novosađana potpisalo ugovore o služenju vojnog roka, u toku prijave za sledeći

Ukupno 18 momaka i dve devojke potpisali su ugovore za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u decembarskom uputnom roku.
Ukupno 20 Novosađana potpisalo ugovore o služenju vojnog roka, u toku prijave za sledeći
Foto: Grad Novi Sad

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac rekao je da je zadovoljan činjenicom da je sve više mladih koji se odazivaju pozivu Vojske Srbije.

"Vojska Srbije nije samo oružana snaga koja deluje u slučaju potrebe, već je tu kada god se dese nemile situacije koje ugrožavaju bezbednost ljudi i imovine. Vojska je sistemski odgovor države u takvim situacijama, i mnogi su životi sačuvani zahvaljujući takvom pravovremenom odgovoru. Hvala im na svemu što čine za svoj narod, a Grad Novi Sad biće uvek tu, spreman da ih podrži i doprinese poboljšanju položaja pripadnika snaga bezbednosti", rekao je Crnobarac.

Budući vojnici će vojni rok služiti šest meseci, u tri faze. U prvoj fazi mesec i po dana biće u lokalnim Centrima za osnovnu obuku, zatim u drugoj fazi isto toliko u Centrima za specijalističku obuku i poslednja tri meseca provešće u jedinicama Vojske Srbije.
 
Načelnik Centra Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Novi Sad potpukovnik Dragan Dimoski pozvao je sve one koji su zainteresovani da se prijave za upućivanje na dobrovoljno služenje vojnog roka u martovskom roku. On je objasnio da se to može učiniti dolaskom u neku od kancelarija ministarstva odbrane na teritoriji Južno-bačkog upravnog okruga, elektronskim putem preko portala eUprava i u ekspoziturama "Pošta Srbije".
 
"Odlaskom na dobrovoljno služenje vojnog roka, ovi momci i devojke nastavljaju tradiciju svojih očeva, dedova i pradedova. Oni nastavljaju vekovnu tradiciju srpskog naroda, ali i svih ostalih naroda koji su živeli i žive u ovoj našoj lepoj zemlji, da rado odlaze u vojsku i da se kasnije odazivaju na poziv da brane svoju otadžbinu", rekao je Dimovski.
 
Dok se nalaze na odsluženju vojnog roka, svaki kandidat, osim plaćenih troškova prevoza, mesečno dobija novčano primanje u iznosu od 38.000 dinara, a nakon odsluženja vojnog roka svi kandidati mogu da konkurišu i zasnuju radni odnos u Vojsci Srbije u svojstvu profesionalnog vojnika.
  • joso

    01.12.2022 15:33
    malo
    SNS je jedva skupio 20 kandidata za vojnike, a da treba za sendvičarenje, autobuse, ili izbore bilo bi ih dvadeset hiljada.
    Nerado velike sns patriote idu u vojnike.
  • Vesna

    01.12.2022 09:18
    Ovo su deca vojnih lica...Bogu hvala pa neće biti starešine nego samo vojnici,inače bi ...Neka ih ,neka služe vojni rok....
  • Kriminal

    01.12.2022 07:13
    Srecna neka deca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti