FOTO, VIDEO: Muzej lovstva otvoren u Novom Sadu, pogledajte kako izgleda

Muzej lovstva Vojvodine svečano je otvoren u Novom Sadu.
FOTO, VIDEO: Muzej lovstva otvoren u Novom Sadu, pogledajte kako izgleda
Foto: 021.rs
Muzej je smešten u prostoru nekadašnjeg restorana Lovačkog saveza Vojvodine, u prizemlju zgrade "Dom saveza lovačkih udruženja", u Jovana Đorđevića 4. 
Ova adresa je već decenijama unazad sedište vojvođanskih lovaca.
 
U sali je izloženo više od 530 trofeja, srndaća i veprova, kao i preparirani primerci više životinja.
Takođe, u vitrinama su prikazani i razni dokumenti, priznanja i fotografije iz istorije lovačkog saveza. 
 
 
Muzej će biti otvoren za javnost, te će biti dostupan posetiocama u narednom periodu.
 
Otvaranje muzeja je organizovano povodom 100 godina od osnivanja Saveza lovačkih društava za Vojvodinu. 
 
 
Svečano ga je otvorio pokrajinski premijer Igor Mirović, kojem je ovom prilikom uručen i "zlatni rog" u znak zahvalnosti za dosadašnju podršku radu lovačkog saveza. 
Mirović je rekao da će Pokrajinska vlada izdvojiti vanredna finansijska sredstva da bi se unapredili svi lovački objekti u okviru JP "Vojvodinašume", kao i drugi potencijali u ovoj oblasti gde dolaze ne samo domaći lovci već i oni iz inostranstva.
 
"Ima još dosta prostora da rekonstrukcijom tih objekata povećamo njihov kvalitet da bi bili konkurentni u odnosu na lovna područja u zemljama oko nas. Pokrajinska vlada povećaće i finansijska sredstva za sve programe iz oblasti lovstva koje ćemo realizovati u narednoj godini. Dodatno ćemo unaprediti ovu oblast koja će, verujem, u godinama pred nama biti šansa za razvoj svih oblika ekonomije, posebno turizma. Naravno, lovstvo je izuzetno važno i za biodiverzitet i očuvanje prirode", poručio je Mirović.
  • H

    13.12.2022 14:34
    Ugao gledanja
    Razgovaraju vođa vanzemaljaca i njegov prvi pomoćnik telepatski: Pogledaj ovu planetu. Pre samo par stotina godina bila je savršeno mesto za život brojnih živih vrsta, ali se jedna od tih vrsta izdvojila po gramzivosti, oholosti i pakosti. Nazivaju sebe ljudima i na druga živa bića gledaju sa visine. Uzimaju više nego što im je potrebno, nemaju nikakvu kontrolu. Mnoge su vrste istrebili. Zatrovali su vazduh, vodu, zemlju. Uzrokovali su ubrzanje zagrevanja planete. Gde oni prođu tu priroda vene. U neku ruku su paraziti koji satiru život. Hajde da pomognemo drugim živim bićima i održimo balans na planeti kako bi preživela i bila zdrava za sve. Ako odstranimo par milijardi to će pogodovati opstanku...
  • ime

    12.12.2022 02:12
    da li je moguce

    da li je moguce da postoje ovakvi komentari i osetljivost na ubijanje zivotinja?!! a sta je sa ljudima?!! ko se oglasio sa ovakvim zarom kad je u pitanju rat Ukrajini?! tamo ne ginu zivotinje -, ginu ljudi. to nije vredno ovakvih komentara!!! to je sramota ili samo strah- pa bice i jedno i drugo.
  • Goran

    11.12.2022 10:25
    Kompleksi
    Vire iz zbunja naoruzani do zuba i ubijaju prelepe zivotinje. Ako se neko samo tako oseca kao jak i nadmocan veliko je pitanje sta kompenzuje. Nesto malo, verovatno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti