Mere štednje: Novi Sad neće koristiti svu dekorativnu rasvetu, uključuje se na mesec dana

Novogodišnja dekorativna rasveta biće uključena u četvrtak, 15. decembra, najavio je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.
Mere štednje: Novi Sad neće koristiti svu dekorativnu rasvetu, uključuje se na mesec dana
Foto: 021.rs
"Javno komunalno preduzeće 'Stan' je montiralo dekorativnu rasvetu i grad će je upaliti 15. decembra. Međutim, neće biti upaljena celokupna rasveta koju grad poseduje zbog mera štednje električne nergije koje se sprovode svuda u svetu", objasnio je gradonačelnik.
Dodao je i da će upravo iz ovog razloga ona biti ugašena 15. januara naredne godine.
"To vam kažem sada, ali ne znam da li će se nešto desiti narednih dana i da li će biti doneta neka druga odluka", naglasio je Đurić.
 
Podsetimo, troškovi kićenja i čuvanja novogodišnje rasvete ove godine iznose 22,5 miliona dinara, što je više nego ranijih godina. Lane je za to dato 15 miliona dinara, a 2020. i 2019. godine skoro 12,7 miliona dinara.
  • Dragan

    13.12.2022 06:37
    Ah
    Vratio se iz Švedske već 14 dana Evropa blješti.U Stokholmu čak i stabla drveća okićena sa stotinama sijalica i led,stubovi velikih zgrada prekriveni sijalicama,8 ogromnih jelena napravljeni od sijalica blješti 15 dana.Svi kažu da je više ukrasa nego prošle godine.I kod njih komunalne službe novogodišnju rasvetu drže u magacinu,nabavlnaju cele godine i ne angažuju mafijaše.Sećam se osamdesetih i trčeća,plivajuća svetla.
  • Dejan

    13.12.2022 06:12
    konacno
    Konacno nesto pametno da urade....predhodnih godina rasveta je bila postavljena i ukljucena polovinom novembra. Sada ovo sto rade je nesto sto su odavno trebali tako da urade xD
  • MiRa

    12.12.2022 21:49
    dupli standardi
    Primetim da Vladicin dvor ne mari za stednju, sljasti za sve pare.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti