Za sređivanje saobraćajnica u Novom Sadu spremno 1,5 milijardi, obnavljaće se Bulevar oslobođenja

Novi Sad će u 2023. godine uložiti 1,5 milijardi dinara u održavanje saobraćajnica.
Za sređivanje saobraćajnica u Novom Sadu spremno 1,5 milijardi, obnavljaće se Bulevar oslobođenja
Foto: 021.rs
Veći deo novca obezbeđen je u budžetu grada, a deo od pola milijarde dinara obezbediće Autonomna Pokrajina Vojvodina.

U pitanju je suma za 700 miliona dinara manja u odnosu na onu koja je bila izdvojena ove godine. Ipak, i gradonačelnik Milan Đurić i pokrajinski premijer Igor Mirović očekuju da će kroz rebalans budžeta sredstva biti uvećana.

Iako još nema spiska ulica koje će se obnavljati naredne godine, izvesno je da će se tokom leta krenuti u radove na Bulevaru oslobođenja.
 
Gradonačelnik Milan Đurić poručuje da je tokom ove godine, uz dotaciju od 800 miliona dinara iz vojvođanskog budžeta, obnovljeno 28 ulica.
 
"Novi Sad je za 2023. opredelio milijardu dinara, a Pokrajina 500 miliona, za putnu privredu. Trudićemo se da u rebalansima izdvojimo dodatna sredstva i da prestignemo ovogodišnji rekord od 2,2 milijarde ulaganja u putnu privredu", kaže Đurić.
 
 
On najavljuje i će grad i AP Vojvodina zajednički ulagati u izgradnju pešačko-biciklističkog mosta, obnovu Almaškog kraja, izgradnju moderne fiskulturne sale u Gimnaziji "Laza Kostić" i u druge projekte. 
Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović dodaje da se neće stati na obnovi ulica koje su zajednički finansirali, već da se na proleće nastavlja ulaganje u novosadsku putnu privredu. 
 
"Odlično je što u tim radovima nije bilo kašnjenja, kao ni problema u kvalitetu. Nas očekuju i drugi važni projekti u Novom Sadu, kao što su rekonstrukcija 'Studija M', radovi na rekonstrukciji Kamenice 1, završetak radova na Kamenici 3, a naručili smo i projekat za uređenje saobraćaja u kompleksu Instituta, opredelili smo sredstva i naručićemo projekat za novu garažu koja će imati 400 mesta, što će takođe finansirati Pokrajina, kao i rekonstrukciju rasvete u tom kompleksu. Radimo i na gradnji novog muzeja, izgradnji nove, moderne škole na Satelitu OŠ 'Miloš Crnjanski' i savremene školske sale u Gimnaziji 'Laza Kostić' na Telepu", ukazuje Mirović.
 
Pokrajinski premijer je zaključio da će se, osim za saobraćajnice u Novom Sadu, novac izdvajati i za putnu privredu drugih naselja, a sve ukupno sa više od dve milijarde dinara. 
  • Mirkec

    06.02.2023 18:14
    Ludnica
    A ulice koje se vežu za ulicom Marije Bursać nemaju izlaz prema Adicama kojima i pripadaju SRAMOTA nego se ide okolo naokolo kilometrima za neki vazdušni par stotina metara
  • Bojsi

    12.12.2022 23:01
    Aj valjda će neki posao zapasti i Put Investu da i oni uzmu neki dinar. Uvek rade neka javna preuzeća!
  • MilanNS

    12.12.2022 18:16
    Mi u Malom Beogradu
    Nastavljamo da gazimo blato i glasamo za esenes

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti