DJB: Petu godinu zaredom se ne sprovodi javna rasprava o budžetu grada

Petu godinu zaredom se ne sprovodi javna rasprava u postupku donošenja odluke o Budžetu Grada Novog Sada, saopštio je Gradski odbor stranke Dosta je bilo.
DJB: Petu godinu zaredom se ne sprovodi javna rasprava o budžetu grada
Foto: 021.rs
Objašnjavaju da Grad ima zakonsku obavezu sprovođenja javne rasprave koja je definisana Zakonom o budžetskom sistemu, Zakonom o lokalnoj samoupravi i Statutom Grada Novog Sada.
Objašnjavaju da je ovo peta godina zaredom u kojoj je građanima onemogućeno da raspravljaju o budžetu i da lokalnim vlastima upute pitanja o tome kako će se trošiti njihov novac.
"Poturanje 'kukavičijih jaja' u vidu nekakvih mobilnih aplikacija preko kojih građani mogu da glasaju za finansiranje projekata iz budućeg budžeta nije javna rasprava. U zakonima i statutu ne postoje nikakve nedoumice niti nedorečenosti, a selektivno poštovanje pravila, po sistemu 'šta nam se svidi', nije demokratija", piše u saopštenju GO Dosta je bilo.
 
Dodaju i da je takvo ponašanje "odlika totalitarnih režima".
 
"Režima u kojima se partijski interes poistovećuje sa opštim, u kome je jedini cilj osvojiti vlast po svaku cenu, na bilo koji način i nakon toga raditi šta god hoćeš, ne osvrćući se na zakonska, moralna, ljudska niti bilo koja ograničenja. Na kraju tog puta nalazi se pusta, spržena zemlja beznadežnih i bespomoćnih ljudi, robova pogrešnog i nakaradnog sistema gde je jedina šansa ulazak u interesnu grupu na vlasti", objašnjavaju u Dosta je bilo.
 
Dodaju i da je bitno da se opozicione stranke ujedine i da zajedničkim pritiskom insistiraju na poštovanju zakona.
 
"Izgradnja društva u kom se lepo i rado živi, po unapred utvrđenim pravilima koja važe jednako za sve je težak i dug proces ali sve drugo nas vodi u ambis i sivilo", piše u saopštenju.
  • Detelinara

    14.12.2022 12:29
    @PetarPP
    Mene ih nisu sakrili medijima, ja glasam za DJB. Potrebno je samo da udje u koaliciju sa jos nekim sledece izbure, jer DJB nosi sigurnih preko 2% sto je dosta, ne sme ko ovaj put da mu glasovi propadnu .
  • SaleNS

    14.12.2022 06:53
    Info
    Jel to virtuelni gradski odbor koji samo salje emailove ?
  • PetarPP

    13.12.2022 23:48
    Nijedan bot nije komentarisao tekst i opisano dešavanje što je i dokaz da su botovi sa zadatkom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti