Gradska vlast najavljuje nova ulaganja, opozicija kaže da je prošlo vreme blagostanja

Dok gradska vlast navodi da u budžetu za narednu godinu ima 195 projekata, odnosno 14 milijardi dinara kapitalnih ulaganja, opozicija kaže da se samo nastavljaju već započeti poslovi.
Gradska vlast najavljuje nova ulaganja, opozicija kaže da je prošlo vreme blagostanja
Foto: 021.rs

Gradonačelnik Milan Đurić je pre rasprave o budžetu naveo da se nastavlja niz započetih, kao i da se kreće sa većim brojem novih ulaganja.

Ističe projekat uređenja Almaškog kraja, izgradnju fiskulturne sale u Gimnaziji "Laza Kostić", kao i biciklističko-pešački most preko stubova bivšeg mosta Franca Jozefa. 
Osim toga, ukazuje i na plan izgradnje škole na Jugovićevu, ulaganje u pogone Fabrike vode na Štrandu, obnovu bunara na izvorištu Ratno ostrvo, kao i parterno uređenje nakon izgradnje podzemnih garaža u Ulici Modene i kod Banovine. 
 
Po njegovim rečima, budžetom će se nastaviti finansiranje besplatnog boravka mališana u vrtićima, udžbenika za prvake, gradnje vrtića na Adicama i u Miše Dimitrijevića, te druga socijalna davanja. 
 
Najavio je i dalja ulaganja u zaštitu životne sredine, pominjući subvencionisanje kupovine bicikala u vrednosti od 20 miliona dinara i projekat sadnje drveća od 100 miliona dinara.
 
  
 
Đurić je ukazao i na to da se među projektima nalaze i oni koji su građani birali na sajtu "Tvoj grad Novi Sad", ali uprkos tome što je više puta postavljeno pitanje da navede neki od projekata, Đurić je poručio novinaru da se registruje na platformu.
 
I dok je grad zadovoljan raspodelom 40,6 milijardi dinara, opozicija ocenjuje da nema gotovo ničeg kapitalnog, već se samo nastavlja realizacija započetog. 
 
Glavna primedba je ta da se sve veći iznosi prebacuju javnim preduzećima, što preko subvencija, što preko određenih programa, te da im se daje više od šest milijardi dinara. 
 
Šef odborničke grupe Srpske radikalne stranke Đurađ Jakšić kaže da je prošlo vreme blagostanja i komotnosti.
 
"Ovde imamo samo nastavak započetih projekata. Komotitet koji je bio do sada je prošao, odnosno vreme blagostanja kada se budžet povećavao je iza nas. Iako nominalno ima više novca u budžetu, inflacija je to sve pojela i nema novih projekata nego samo nastavak već započetih i najavljenih poslova", navodi Jakšić.
 
Osim predloga budžeta za narednu godinu, odbornici u Skupštini grada usvojili su i niz odluka koji se odnose na investiciona ulaganja, kao i na programe ulaganja u određene oblasti. 
Izvesno je da će do kraja godine biti bar još jedna sednica, jer na dnevnom redu nisu bili planovi poslovanja javnih preduzeća i ustanova koji su neophodni kako bi one poslovale redovno od 1. januara. 
 
U odborničkim klupama nije bilo odbornika Lige socijaldemokrata Vojvodine, ali da zvanično nije raskinuta koalicija sa Srpskom naprednom strankom govori i to što je sednici prisustvovao član gradskog veća iz redova LSV-a Aleksandar Kravić.
  • s

    17.12.2022 06:15
    predlog
    Logicnije bi bilo , skola na Sajlovu, da deca ne putuju,a naselje sve vece.
  • \\\

    16.12.2022 18:00
    A gde će to da sadi drveće? Pa, sve ste izbehatonirali...
  • Liman 3

    16.12.2022 15:37
    A kada ćete preći na održavanje postojećeg?

    O kanalizaciji i gde je sve nema, neću ni da počinjem, ali ko se još slika uz nove kanalizacione cevi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti