Za studiju o spratnim držačima za bicikle Novi Sad plaća 3,9 miliona dinara

Novi Sad će iz gradske kase dati 3,9 miliona dinara za studiju izvodljivosti "Spratni držači za parkiranje bicikala".
Za studiju o spratnim držačima za bicikle Novi Sad plaća 3,9 miliona dinara
Foto: Pixabay

Studiju u roku od 270 dana će izraditi firme "MHM-projekt" i "NC-Y" iz Novog Sada i "D. P. biro" iz Beograda, koje su i bile jedini ponuđači na tenderu Gradske uprave za saobraćaj i puteve.

Novi Sad očekuje da sa ovom studijom dobije predloge gde da postavi ova spratna mesta za parkiranja bicikala jer se povećao broj građana koji koriste ovo prevozno sredstvo.

Uprava navodi da se postojeći držači za bicikle koriste za kraća parkiranja od pola sata do sat vremena i potrebna su rešenja za parkrianje na duže vreme. 
 
Takođe, kako bi se uštedeo prostor, potrebno je pronaći rešenje za parkiranje više bicikala na manjoj površini.
 
U međuvremenu, JKP "Parking servis" je već raspisao tender za izradu prvog spratnog parking za bicikle u vrednosti od pet miliona dinara bez uračunatog poreza.

Tender je još uvek u toku, a njegova lokacija je iza zgrade Naučno-tehnološkog parka, u Fruškogorskoj ulici, sa kapacitetom do 60 bicikala.

  • Pitanje

    20.12.2022 15:25
    3.900.000
    Sta u studiji košta 33.ooo eura?
  • Milica

    20.12.2022 13:06
    Napravite uredne toalete u cen
    Sramota me je da čitam, gde i za šta trošimo novac.Dolaze turisti, naši sugradjani,ekskurzije a nigde valjanog toaleta u centru.Skoro sam bila u Manastiru Remeti,sve je uredno a toalet,šta da vam pričam.Dokle će mo biti primitivni i prljavi!
  • ex chapman

    20.12.2022 12:26
    studio
    treba im 270 dana da "prostudiraju" kako da se napravi drzac za bicikle? i to kosta 3.2 mil? da nije malo mnogo? racunam da za te pare moze da se napravi bar hiljadu mesta za biciklove
    inace pozdravljam bicikl kao prevozno sredstvo, ali mislim da je ovo opet kradja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti