Prva reakcija iz Zagreba zbog napada na članove teatra u Novom Sadu: Osuđujemo svako nasilje

Članovi zagrebačkog Teatra ITD (&TD) napadnuti su sinoć u Novom Sadu, a iz Studentskog centra u Zagrebu poručuju za 021.rs da osuđuju svaki vid nasilja.
Prva reakcija iz Zagreba zbog napada na članove teatra u Novom Sadu: Osuđujemo svako nasilje
Foto: 021.rs

Teatar ITD funkcioniše u okviru Studentskog centra u Zagrebu. 

Ekipa ovog pozorišta boravila je u Novom Sadu zbog izvođenja predstave "Bura" u okviru "Synergy" festivala u Novosadskom pozorištu.

Nakon predstave, u ranim jutarnjim satima, u Nikolajevskoj porti, dvojicu članova napala je grupa mladića za kojom se trenutno traga. 
 
U zagrebačkom Studentskom centru poručuju za 021.rs da su dobili informaciju o incidentu, te da čekaju povratak članova teatra kako bi bili upoznatiji sa detaljima, na osnovu kojih će doneti odluku o narednim koracima.
 
"Osuđujemo bilo koji oblika nasilja. Naše pozorište je gostovalo u Novom Sadu, kao što gostuje i u drugim gradovima. Ostali smo iznenađeni i zatečeni jer su naši radnici morali u bolnicu", kaže za 021.rs savetnik direktora za studentska pitanja Mario Župan.
 
Župan za 021.rs dodaje da će biti organizovan sastanak na kom će se utvrditi šta se tačno dogodilo, te da će pregledati policijski zapisnik i zapisnik iz bolnice u Novom Sadu.
 
"Nadamo se da je ovo bio pojedinačni, izolovani incident. Sada čekamo izjave kolega kako bismo mogli da napravimo saopštenje, kontaktiramo nadležna ministarstva i Sveučilište", zaključuje Župan.
Napad na članove pozorišne grupe iz Zagreba okarakterisan je kao nasilničko ponašanje. 
 
U Kliničkom centru Vojvodine naveli su da su strani državljani primljeni sa lakšim telesnim povredama, te da su nakon zbrinjavanja, posmatranja i ukazane lekarske pomoći, pušteni na kućno lečenje.
  • Vladika

    21.12.2022 21:56
    Novi zavet
    E moji hriscani i pravoslavci: Nikada ne čini drugima ono što ne želiš da oni čine tebi
  • Jovan

    21.12.2022 21:26
    Sramota
    Strasno je da dokoni mladi ljudi nemaju sta drugo da rade nego da napadaju kulturne radnike iz druge zemlje.
    Kako vaspitavate decu?

    Velika bruka za Novi Sad.

    Kada će policija uhapsiti izgrednike?
  • Miroslav

    21.12.2022 10:17
    Nije nasilničko ponašanje, već međunacionalna mržnja. Huligani zaslužuju veće kazne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.