Članovi zagrebačkog teatra napadnuti u centru Novog Sada, pitali ih da li su iz Hrvatske

Dvojica članova zagrebačkog Teatra ITD (&TD) napadnuti su rano jutros, oko 3.30 časova, u centru Novog Sada.
Članovi zagrebačkog teatra napadnuti u centru Novog Sada, pitali ih da li su iz Hrvatske
Foto: 021.rs
Njih je napala grupa mladića u Nikolajevskoj porti. 
 
Prema saznanjima 021.rs, napad je kvalifikovan kao nasilničko ponašanje i traga se za grupom od četiri-pet mladića.
Oni su u Novom Sadu bili jer se poslednjeg dana "Synergy World Theater Festivala" igrala predstava "Bura" u Novosadskom pozorištu.
Prema nezvaničnim saznanjima 021.rs, oni su u policiji svedočili da je do napada došlo nakon što su ih mladići presreli i pitali ih da li su iz Hrvatske.
 
Članovi teatra su prevezeni u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine gde im je pružena pomoć. 
 
U KCV su naveli da su strani državljani primljeni sa lakim telesnim povredama i da su nakon ukazane lekarske pomoći, posmatranja i zbrinjavanja, pušteni na kućno lečenje.
 
Oni su nakon puštanja iz bolnice, tokom prepodneva, otputovali u Hrvatsku.
 
Za sada nema informacija o tome da li su napadači privedeni, a nije se oglašavalo ni tužilaštvo.
Teatar ITD (&TD) bio je među pet pozorišta iz regiona koja su učestvovala na petom festivalu Synergy, koji se organizovao od 15. do 19. decembra u Novosadskom pozorištu.
 
U fokusu ovogodišnje "Sinergije" bila je ugroženost žena, a od svog osnivanja ova manifestacija se bavi ugroženim kategorijama društva. 
 
Napomena: Prvobitno je objavljeno da su u Novom Sadu napadnuti glumci, što su bile nezvanične informacije. Portalu 021.rs je naknadno iz Teatra ITD potvrđeno da su u pitanju članovi tehničkog osoblja.

Komentari 184

  • Skeptik

    26.12.2022 01:33
    -
    Država Hrvatska ne da ni drzavljanstvo ni putovnice, ništa Hrvatima koji su rođeni i žive u Srbiji. Kao da ne postojimo. Toliko o tome. Što se nasilja tiče protiv svakog nasilja sam.
  • Realista

    25.12.2022 12:45
    Ana@ Poštovana, čisto da vas malo probudim iz tog vašeg sna: u Hrvatskoj masovni masakr i etničko čišćenje građana se slavi kao zvaničan nacionalni praznik, BiH je potpuno nefunkcionalna i etnički podeljena, u Crnoj Gori je borba za doživotno predsedništvo zarad imuniteta zbog međunarodnog šverca cigareta, Kosovo i Metohija je okupirano a Albanci na njemu se igraju države i manjine su pod stalnim terorom a u Mađarskoj pojedine partije u svojim prostorijama u parlamentu drže biste ratnih zločinaca.
  • ZOX

    23.12.2022 11:03
    @Prestonica kulture
    22.12.2022 • 17:25


    Nema sanse da protumacim vas komentar. Sarkasticni ste?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika