Odlučeno koji mladi novosadski naučnici će dobiti nagradu "Dr Zoran Đinđić"

Svečano uručenje Nagrade "Dr Zoran Đinđić" biće u četvrtak, 29. decembra, a odlučeno je koji mladi naučnici i istraživači su dobili prvo, drugo i treće mesto.
Odlučeno koji mladi novosadski naučnici će dobiti nagradu "Dr Zoran Đinđić"
Foto: 021.rs

Prvu nagradu za mladog naučnika i istraživača poneće dr Mitar Simić sa Fakulteta tehničkih nauka, dok je drugu nagradu osvojila naučna saradnica sa Tehnološkog fakulteta dr Olja Šovljanski.

Treću nagradu odneće dr Nebojša Kladar sa Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, odluka je komisije.

Takođe, dodeljuje se i nagrada za najbolji diplomski rad, završni rad na master akademskim studijama ili magistarski rad iz filozofskih i socioloških nauka u ovoj godini, a dobitnik ovog priznanja je Luka Rudić. U pitanju je master rad "O Benjaminovim prevođenjima: jezik, umetnosti i istorija", koji je odbranjen na Filozofskom fakultetu.
 
Nagrada "Dr Zoran Đinđić" je tradicionalna godišnja novčana nagrada sa diplomom za izuzetne rezultate u oblasti nauke i istraživačkog rada, a kandidati za nagrade su lica u radnom odnosu u akreditovanim naučnoistraživačkim organizacijama. 
 
Dodeljuje je Fond "Dr Zoran Đinđić" u sklopu Univerziteta u Novom Sadu, koji je osnovan odlukom Saveta Univerziteta krajem septembra 2015. godine radi dodele nagrade za naučna dostignuća.
 
Kako je 021.rs ranije pisao, ove godine su uslovi za konkurisanje za ovo priznanje izmenjeni na način kojim potencijalni kandidati koji, po do sada važećim uslovima, ne bi mogli da konkurišu, ipak to mogu. Uslovi se odnose na pomeranje starosne granice, kao i olakšavanje celog proceduralnog postupka prijave na konkurs, što je detaljno objašnjeno OVDE.
 
Svečano uručenje je u 12 časova u amfiteatru Rektorata.
  • Trole

    26.12.2022 22:57
    Koliko znam skoro uvek je bilo mućki oko dodele ovih nagrada.
  • Gombe

    26.12.2022 20:46
    A šta nije namešteno na Univerzitetu u Novom Sadu?
  • Novosadjanin

    26.12.2022 16:31
    I prvi i treceplasirani imaju punih 35 godina, i ne bi imali prava da konkurisu na ovaj poziv. Uz to, mentor prvoplasiranog je clan Odbora Fonda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.