Akcija Pokreta "Kreni-promeni" u Novom Sadu zbog uklanjanja bilborda koji mere zagađenje

Pokret "Kreni-promeni" će danas, 28. decembra u Novom Sadu, kod Vladičanskog dvora, pokrenuti akciju "100 plakata za 1 bilbord".
Kako je saopšteno, akciju pokreću nakon što je kompanija koja izdaje bilbode pod pritiskom gradske vlasti morala da ukloni bilborde sa QR kodom, koje je postavio taj pokret, a koji su Novosađanima omogućavali da prate nivo zagađenja vazduha u svom gradu.
"Vazduh koji građani udišu već mesecima je izuzetno zagađen, što je posebno došlo do izražaja sa dolaskom hladnijeg vremena i početkom grejne sezone, kada je često u 'ljubičastim' vrednostima, zbog čega se savetuje izbegavanje boravka na otvorenom, pa čak i otvaranja prozora", navodi se u saopštenju.
Iz tog pokreta ukazuju da je suludo da bilo ko sprečava objavljivanje informacija koje su od koristi svima i pozivaju sve građane, bez obzira za koga glasaju i u koju su stranku učlanjeni, da zajedno nastave da rešavaju problem zagađenja.
 
"Oni neka zabranjuju bilborde i vređaju, a mi ćemo nastaviti da izlazimo sa konkretnim rešenjima i da pomažemo ljudima", saopštili su iz pokreta Kreni-promeni". 
 
Akcija će početi u 17 časova na uglu Dunavske i Gimnazijske ulice.
  • Hm...

    28.12.2022 10:24
    Probao sam da skeniram ovaj QR kod sa fotografije...Radi...kaže index kvaliteta vazduha 37, i vazduh u NS trenutno nije zagađen
  • predlog

    28.12.2022 08:55
    Predlazem da odstampate na manjim samolepljivim flajerima QR kodove i polepite ih svuda po gradu. Da vidimo kako ce skidati vise desetina hiljada zalepljenih flajera.
  • S56

    28.12.2022 08:20
    I onako previše lažu
    Bilborde treba sačuvati po svaku cenu da bi se sprečile nazadnjačke lagarije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti