Kreni-promeni: Bilbordi sa informacijama o zagađenju vazduha u Novom Sadu biće vraćeni u januaru

Bilbordi pokreta "Kreni-promeni" za informisanje o stepenu zagađenja vazduha u Novom Sadu biće vraćeni, nakon što su uklonjeni zbog pritiska gradske vlasti, navodi ovaj pokret.
Do ovog epiloga dolazi se zbog reakcije javnosti nakon uklanjanja bilborda, smatra pokret.
"Juče smo obavešteni i ponuđeno nam je da se bilbordi ipak ponovo postave u Novom Sadu nakon Nove godine", navode u "Kreni-promeni".
Održaće se planirana akcija danas kod Vladičanskog dvora, gde će aktivisti od 17h časova deliti plakate sa identičnim QR kodom za praćenje nivoa zagađenja vazduha.
 
"Istu akciju sprovešćemo i u celoj Srbiji uz pomoć oko 300 građana koji su se prijavili za ovu akciju. Mislimo da je dobro informisanje građana u interesu svih i bespotrebno je da se energija javnih institucija vrši na svađu sa građanima, stručnjacima i pokretima koji predlažu dobronamerna i konkretna rešenja. Primer za to je upravo i nesreća u Pirotu, i ona pokazuje brojne slabosti i sistema železnica i informisanja, ali i šta se dešava kada se ne slušaju stručnjaci koji istovremeno ukazuju da rad sa opasnim materijama koji planira da sprovodi Rio Tinto, ne može biti sproveden bez ugrožavanja zdravlja ljudi i životne sredine", zaključuje se u saopštenju pokreta "Kreni-promeni".
  • Skf

    28.12.2022 16:31
    Uzimate pare da zaustavljate privredni razvoj. Pare vam daju zemlje koje su se razvile na uglju,rudnicima,zlatu,dijamantima iz kolonija,pljacki,ubistvima,ratovima...SAD,Nemacka( u svim varijantama),Holandija,Belgija,UK,Francuska...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti