FOTO: U centru Novog Sada deljeni plakati sa informacijama o zagađenju vazduha

Inicijativa "Kreni Promeni" održala je protestni skup u centru grada koji je bio iniciran uklanjanjem bilborda za informisanje o stepenu zagađenja vazduha u Novom Sadu.
FOTO: U centru Novog Sada deljeni plakati sa informacijama o zagađenju vazduha
Foto: 021.rs
Aktivisti pokreta su se prošetali gradom i delili plakate sa QR kodom za praćenje nivoa zagađenja, a potom su oblepili i građevinsku ogradu gradilišta u ulici Modene gde se pravi podzemna garaža.
Kako je organizacija ranije danas saopštila, obavešteni su da će ti bilbordi ipak biti ponovo postavljeni širom Novog Sada u januaru.
Direktor kampanja pokreta Savo Manojlović kaže da je suludo da se informacije o zagađenju vazduha kriju.
 
"Suludo je da bilo kakva rešenja ili načine deljenja informacija doživljavati na neki način kao neprijateljstvo što se tiče svih građana. Novi Sad je jedini grad u kom smo imali pritiske u vezi sa ovom temom", objasnio je.
 
Dodao je i da će volonteri širom Srbije oblepiti svoje gradove istim plakatima sa QR kodom.
 
Ovo je deo kampanje "Imam pravo da dišem" koja će biti realizovana u još 24 grada u Srbiji.
 
  
  • Ops

    29.12.2022 16:47
    Av
    Tebi zelim da nastavis da pases travu a ljudi( za razliku od tebe) treba da rade i zive od toga. Kada dodjemo do standarda tih tvojih kolonizatora belosvetskih onda se razmislja o tvojoj pozadini koju nemilice dajes.
  • piskaralo

    29.12.2022 11:09
    gde mogu da pronadjem sliku ovog QR koda da ga podelim po društvenim mrežama?
  • max

    29.12.2022 10:15
    SVE JE ZAGAĐENO KAO SNS
    Sve nam je zagadjeno, svuda je haos, nema nikakvog dugoročnog plana kako prevazići sve oe komunalno - ekološke probleme, ali se zato vlast sns bahati sa dočekom Nove godine, bacaju se milioni za gluposti, kradu se budžetska sredstva, za budalaštine se ima novca a za bolnice, wc papir u vrtićima, za lečenje dece od teških i retkih bolesti para se nema. A sve su to naše pare, pare gradjana Srbije, nisu ni Vučićeve, ni Vučevićeve, ni Đurićeve, ni sns stranke. Zadužili su sa kreditima i našu unučad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.