Novosađanka dva meseca čeka odnošenje baštenskog otpada: Dočekali Novu godinu, ne želimo i Božić

Novosađanki iz Smederevske ulice na Adicama baštenski otpad već dva meseca stoji ispred kuće.
Novosađanka dva meseca čeka odnošenje baštenskog otpada: Dočekali Novu godinu, ne želimo i Božić
Foto: 021.rs

Kako kaže, uzaludno je bilo obraćanje JKP "Čistoća" jer otpad, ni nakon njenih poziva i apela, do danas nije uklonjen.

"Zvala sam nekoliko puta, jave se operateri, saslušaju, kada kažem adresu, kažu 'Adice', znači da znaju o čemu se radi. Kažu da će proslediti nadležnoj službi i tu se sve završava, a smeće i dalje stoji... Pisala sam i mejl, ali i dalje smeće stoji. Dočekali smo Novu godinu sa gomilom smeća pred vratima, ne želim da isto bude i za Božić", navodi ova Novosađanka.

Kako je primetila, poslednji datum u kalendaru odnošenja baštenskog otpada JKP "Čistoća" za njeno područje bio je 30. novembar. Uvidom u raspored odnošenja otpada za 2022. godinu, vidi se da nijedno odnošenje nije bilo u planu u decembru.
 
Prema ovom rasporedu koji je, u međuvremenu, istekao, navodi se da je odnošenje baštenskog otpada počelo tek u martu.
 
Ovo, inače, nije prvi put da se Novosađani žale 021.rs na rad ovog preduzeća kad je reč o odnošenju baštenskog otpada. Žalbe stižu i za područje više prigradskih naselja, a problemi se mahom reče tek nakon naše reakcije.
  • Grad 021

    03.01.2023 18:41
    BIVSI RADNIK !!
    Zar ne shvatate da im je samo strogi grad bitan. Ostala podrucja grada su nebitna tamo moze sve da stoji jer su ugalvnom kante a u gradu su svuda kontenjeri. Bahati ,bezobrazni , kancelariski pacovi samo kradu od jadnih i bednih radnika koji tamo rade po 12 do 16 sati dnevno (iz licnog iskustva kazem) !!!! Da bi zaradili nesto vise novca da mogu da zive normalnije,salju te na sve zive strane da radis i pritom prete otkazima ,kaznama , i redovnim skidanje sati ako ne zelis da da odes na tudj reon, salju nas iz Kisaca u Futog da idemo i istresemo 1 kontenjer !!! Radnici su umorni,iscprljeni od svakodnevnog preteranog fizickog rada ,treba to izdrzati ljudi !! Da ne pominjem ogromne terene i previse kanti a mali broj radnika (na prste nabrojati ljude koji su radnici i rade). Svakodnevni teror od strane poslovodja koji ne znaju gde udaraju glavom jer nemaju kamione i radnike onda se sile na saki jada koja je ostala tu !! Lome kicmu ljudima,koji jadni od silnog posla ne stizu ni da nose bastenske otpade niti redovno da zavrsavaju terene jer dodju u smenu ujutru u 6 sati da izadju na teren,kao ono nema kamiona i tako cekaju do 13h da neko drugi zavrsi i uzmu taj kamion!!! Sile i ljude i kamione bagra iz uprave jer su sve pare pokrali i napunili svoje dzepove , eno zelenko kupuje 3-ci stan u gradu !!!! Sramota i beda, nije ni cudo sto svi beze odatle i sta rade ljudima uzas,hvala Bogu pobego sam odatle i da nemam za hleba tu se ne bi vise vratio !!!!!
  • Tata

    03.01.2023 10:01
    Baštenski otpad
    Nije nikakva novost da čistoća ne ispunjava svoje obaveze koje pored toga uredno naplaćuje. Baštenski otpad je posebna priča. Radnici jednostavno NEĆE da ga odnose. Radna ne disciplina ili loš nalog rukovodstva ? Nije naše da to rešavamo, njihovo je da naplaćeno i obave.
  • Predlog

    03.01.2023 08:31
    Ali da se niko ne uvredi
    Jedna od korisnih mera koja bi JP “Čistoća” uštedela benzin a gradjane učinila prosvećenijim i odgovornijim prema prirodi jeste obuka stanovništva koje ima dvorišta kako da na malom prostoru naprave kompost i da ga posle koriste. Tako se, osim baštenskog otpada, može koristiti organski otpad iz domaćinstva biljnog porekla (ljuske i trulo voće i povrće).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti