Kako se Borko Stefanović našao na novogodišnjem koncertu u Beču - Olivera Kovačević objašnjava

Tradicionalnom koncertu Bečke filharmonije prisustvovale su, kao i svake godine, ličnosti iz Srbije.
Kako se Borko Stefanović našao na novogodišnjem koncertu u Beču - Olivera Kovačević objašnjava
Foto: 021.rs

Međutim, u Zlatnoj dvorani Muzikferajna primećeni su zajedno Olivera Kovačević, odgovorna urednica zabavnog programa RTS-a i narodni poslanik i potpredsednik SSP-a Borko Stefanović, piše Danas.

Pomenuta scena izazvala je buru u javnosti, uz postavljanje pitanja kako su dobili ulaznice za ovu svečanost, i da li je novinarka zloupotrebila službeni položaj. S tim u vezi, urednica zabavnog programa RTS-a objasnila je za Danas da joj je EBU poslao pozivnicu na njeno ime, u šta je bila uključena i pratnja.

"RTS ima višegodišnju saradnju sa EBU (The European Broadcasting Union – Evropska radiodifuzna unija), a Zabavni program godišnje prenosi više koncerata klasične muzike iz evropskih prestonica, učestvuje na dve Pesme evrovizije i slično. EBU je za ovogodišnji novogodišnji koncert u Beču poslao pozivnicu meni, na moje ime plus pratilac", pojasnila je Kovačević.
 
Kako ističe, generlni direktor nije želeo da ide, iako mu je ta opcija bila ponuđena više godina.
 
"Urednica muzičke redakcije je dobila poziv pre 2-3 godine. Dakle RTS nema dve karte godišnje za ovaj koncert, već isključivo stiže pozivnica na ime urednika ili nekog od menadžmenta. Pre toga EBU traži zvaničnu biografiju i opis posla ukoliko RTS pošalje zahtev za nekog posebnog", predočila je urednica zabavnog programa.
 
Opširnije čitajte na sajtu Danasa.
  • dijasporac

    06.01.2023 05:57
    @g pen
    Pazi kad rodjeni Dobojlija po novosadskom portalu brani rodjenim novosadjanima da ucestvuju..
  • jasna

    05.01.2023 23:16
    no reason for this
    Naravno da je ispred RTS kao medijske javne kuće trebalo poslati talentovane muzičare I pružiti im priliku za afirmaciju, and at the other side, pokazati da imamo čime da se dokažemo i pokažemo u klasičnoj muzici. A pre toga su to, zgodno bi bilo, sa RTS om trebali ispromovisati. Ovako, to se odnosi na ljude koji nemaju konekciju sa ovakvim muzičkim događajem, i nije im tu mesto.
    Kad se samo setim kako je spektakularno u režiranoj predstavi ispraćena predstavnica za pesmu Eurovizije I Pa, sumnjivih glasova sa kojima je "pobedila", u organizaciji tog istog RTS a!!
  • Kolje

    05.01.2023 17:08
    Nije greška
    Nije greška već namera. Oki i Stef su muzički nadareni i izobražavani. Sviraju k.. Cu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti