Zajedno: Pronaći odgovorne za lomaču na Klisi, vlast je dužna da spreči trovanje Novog Sada

Gradski odbor stranke "Zajedno" zahteva da se pronađu odgovorni za korišćenje pirotehničkih sredstava, te paljenje guma i pravljenje ogromne lomače prilikom proslave Badnje večeri na Klisi.
Zajedno: Pronaći odgovorne za lomaču na Klisi, vlast je dužna da spreči trovanje Novog Sada
Foto: 021.rs
Oni su u saopštenju naglasili da je ovim činom ugroženo zdravlje i bezbednost građana Novog Sada.
"Ovom prilikom prisustvo PM2,5 čestica (particulate matter; čestice koje predstavljaju veoma važan faktor zagađenja i opasnost po ljudsko zdravlje) u vazduhu bilo je 95.000 µg/m3 (mikrograma po kubnom metru vazduha) – što predstavlja katastrofalno ugrožavanje našeg zdravlja i životne sredine, s obzirom na to da se 50 µg/m3 smatra dozvoljenom granicom", navode oni, dodajući da je vlast dužna spreči trovanje Novog Sada.
Dodatko ukazuju na činjenicu da policijski službenici, uprkos pozivima građana, nisu izašli na teren i pokušali da utvrde odgovornost za ovaj "zločin nad našim gradom i vazduhom".
 
"Zahtevamo od v.d. načelnika novosadske policije Gorana Radonjića, te načelnika komunalne milicije Miroslava Laketića, da po hitnom postupku pronađu počinioce ovog nedela, kao i da se sprovede istraga propusta u radu policijskih službi. Podsećamo, već godinama smo taoci ovakvog ponašanja opskurnih grupa sa političkim i kriminalnim konekcijama, koje jedan veliki verski praznik pretvaraju u izrugivanje zdravom razumu i igranje sa zdravljem svih nas. Ničega u paljenju guma i trovanju vlastitog grada verskog nema, već samo primitivizma, bahatosti i puke demonstracije sile, kojom se, valjda, pokušava staviti do znanja 'ko je glavni u ovom gradu'", saopštili su iz GO "Zajedno".
 
Podsećaju da su u Novom Sadu jedino glavni Novosađani i Novosađanke, a pripadnici policije i komunalni policajci su isključivo u službi građanskih prava i interesa.
 
"Radite svoj posao i ovaj grad će vas, konačno, ponovo poštovati", zaključuju.
Podsetimo, na Klisi je i ove godine za Badnje veče postavljena lomača od nekoliko metara na kojoj je bilo naslagano nekoliko kubika drva. 
 
Prošle godine je na istom mestu organizovano paljenje lomače, što je navelo mnoge da prijave ovaj slučaj inspekciji. Razlog tome je što su se gume nalazile u unutrašnjosti lomače. 
  • Trt

    13.01.2023 15:12
    @Coa

    Hvala ti što si pomogao razradi definicije.
    Pitomi - ukidaju izvore zagađenja.
    Divlji - uvode nove, iz glupljih razloga.
  • zzzz

    13.01.2023 14:30
    Bolje da su sirotinji odneli drva da imaju da se greju, a zapalili slamu čisto simbolično kao što dolikuje pravim hrišćanima.
  • Jarvis

    13.01.2023 00:27
    Pronađite li odgovorne, jako ih dobro skršite!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti