"Lafarž" donirao Beočinu opremu od 200.000 evra: Kamion i 2.000 kanti za smeće

Kompanija "Lafarž" donirala je Javnom komunalnom preduzeću "Beočin" opremu u vrednosti od 200.000 evra.

Kako se navodi na sajtu Opštine Beočin, u poznatoj cementari je upriličena predaja ključeva kamiona za prikupljanje i prevoz komunalnog otpada u vrednosti od 140.000 evra.

Osim toga, "Lafarž" je obezbedio i 2.000 kanti za smeće čija je ukupna vrednost 60.000 evra.
 
"Drago mi je što je kompanija 'Lafarž' prepoznala naše prioritete i verujem da smo kroz ovaj vid saradnje u istoj dugoročnoj misiji a to je da osiguramo kvalitetnu podršku radu i funkcionisanju lokalne zajednice. Iskreno se nadam da ćemo kroz dobre ideje i ciljane projekte nastaviti da radimo za dobrobit javnih preduzeća i građana", navela je predsednica Opoštine Beočin Biljana Janković. 
Podsetimo, Privredni sud u Novom Sadu nedavno je doneo presudu protiv beočinske cementare zbog zagađenja vazduha i nepropisnog tretiranja otpada. "Lafarž" je kažnjen sa 550.000 dinara, a kao olakšavajuća okolnost uzeto je ranije neosuđivanje, ali i postupanje po nalozima inspekcije. 
 
Sud je utvrdio osam prestupa tokom 2018. i 2019. godine. 
 
Portal 021.rs proverio je sa pokrajinskom inspekcijom da li su kasnije kod kompanije utvrđeni slični prestupi, tražeći informacije o istima do kraja novembra prošle godine. Kako su odgovorili iz Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, u ovom periodu nije bilo novih prijava od strane građana ili nevladinih organizacija.
"Izvršen je jedan redovan inspekcijski nadzor, bez nalaganja mera ili podnošenja prijave", navodi se.
 
Kako se uverio 021.rs uvidom u zapisnik o ovom inspekcijskom nadzoru o kom je "Lafarž" prethodno obavešten, nisu utvrđeni prestupi.
  • Zebra

    12.01.2023 22:51
    A Beočin Lafaržu prostor za stovarište opasnog otpada? Zar ne?
  • Lale

    12.01.2023 21:00
    Kaznom od 550.000 dinara protiv ove kompanije drzava Srbija i je napravila veliki pomak u pravnom zakonodavstvu a cementni gigant je zbog visine kazne pred gasenjem, jednostavno ne zna gde udara od finansijskog zemljotresa. Trivanje kosta 550.000 a neko ko je zakopao 100kg otpada je u zatvoru. Cisto podsmevanje! Dalje, ovom donacijom ce biti oslobodjeni velikog dela poreza, tako da su ovo samo igre. Trece, posto drzava ima ugovor sa ovom cementarom i njenim cementom se prave svi kapitalni projekti, mali gradjanin Beocina je samo deo predstave.
  • To

    12.01.2023 20:36
    Je
    To je institucionalizovana korupcija.
    Juče umanjena kazna danas 2000 kanti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti