FOTO: Dodatne mašine stigle u Novi Sad da bi se ubrzala izgradnja brze pruge

Dodatnih 36 mašina i voznih sredstava za radove na izgradnji brze pruge Novi Sad - Subotica stiglo je u Luku "Novi Sad".

Razlog je pokušaj da se radovi kineskog konzorcijuma "China Railway International" i "China Communications Construction Company" što pre završe, odnosno da se ubrzaju.

Stigla je po jedna mašina za polaganje koloseka, podbijačica, dvosmerni zastorni plug za planiranje zastorne prizme i regulaciju tucanika i dizel lokomotiva, dve teške motorne drezine, osam vagona za prevoz tucanika i rasutog tereta i 22 plato vagona za prevoz šina, rekao je ministar saobraćaja Goran Vesić.
"Sve mašine biće locirane u dve baze na gradilištu brze pruge i to u Naumovićevu i Sajlovu", dodao je Vesić.
 
 
Namera je da brza pruga Novi Sad - Subotica bude završena do kraja 2024. godine. To znači da će od sredine 2025. godine, putovanje vozom između Beograda i Budimpešte brzom prugom trajati manje od dva sata i 45 minuta.
  • Lala

    23.01.2023 07:31
    Moj do mojega
    Sićve stručnjak za projektovanje i izgradnju železnice!
    Hahahahahaha!
  • Alek

    22.01.2023 08:57
    Brazilian pruga
    Dali u to 2i45 minute ulazi I zadrzavanje na granici
  • Ana

    20.01.2023 11:52
    a nadvoznjak?!
    Je li iko u skorije vreme video ijednog radnika da tamo radi nesto?! Tu se izgleda dva dana radi, a pet dana traje vikend.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti