FOTO: Čisti se sneg na novosadskim pijacama, zakupci u obavezi da održavaju površine

Zimska služba "Tržnice" od jutros čisti sneg i posipa so u krugu i na pijacama i, po potrebi, tokom noći ubrzano će raditi na uklanjanju snega sa svih pijačnih površina.

Tokom večeri planirano je da Kvantaška i Najlon pijaca budu mašinski počišćene, s obzirom na to da se ove dve pijace čiste isključivo mehanizacijom, navode u preduzeću.

Zimsku službu "Tržnice", inače, čini više od 30 radnika preduzeća u koju se uvek može uključiti i dodatni broj zaposlenih, ukoliko se potreba za tim pojavi. 
"Preduzeće je uredno pripremilo i tehnički ispravnu neophodnu mehanizaciju, koja se za ove svrhe sastoji od dva traktora Belarus sa daskom za čišćenje snega, utovarivačima i posipačima za so i dva mala traktora IMT 539 sa daskom za čišćenje snega i utovarivačem za čišćenje prostora između tezgi. Raspolažemo i motornim grtalicama (četiri komada) i ostalom mehanizacijom i alatom za uklanjanje snega i leda tokom nastupajućeg perioda poput lopata za sneg, sekača za led i slično. Za ove namene, preduzeće je pripremilo i 40 tona soli koja je raspoređena po pijacama", poručuju u "Tržnici".
 
 
Sneg se čisti u prostoru pijace i prilaza u širini od 1,5 do dva metra, a i sami zakupci su u obavezi da čiste prostor ispred svojih tezgi i objekata.
  • Novosadista

    20.01.2023 18:11
    @Pero
    Izgleda da ste Vi (Pero ne Pera) zaposleni u Tržnici te morate sami da se hvalite...."ZAKUPCI u OBAVEZI da ODRŽAVAJU PROSTOR " ha ha ha platiš zakup,onda dnevnu pijačarinu,zatim održavaš prostor...tipično za JP uzimaju pare ali ništa NE RADE.
  • Pero

    20.01.2023 12:30
    Sneg
    Trznica nikada nije zakazala sa ciscenjem snega poslednjih godina. Cesto se desi da su pijace cistije nego kolovoz. Zivim pored Riblje pa primetim. Sve pohvale

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti