Još jedan januarski utorak pred Novosađanima donosi kišu i malo dešavanja

I ovaj januarski utorak Novosađanima donosi hladno vreme i slabiju kišu.
Još jedan januarski utorak pred Novosađanima donosi kišu i malo dešavanja
Foto: 021.rs
Ne očekuje nas puno dešavanja, ali ih ima interesantnih. Da počnemo prvo sa prognozom...
Vreme
 
Utorak će u Novom Sadu biti tmuran, mokar i hladan. Moguća je slabija kiša. Duvaće povremeno jak istočni i jugoistočni vetar, tokom dana u slabljenju. Najniža temperatura biće tri, a najviša pet stepeni.
 
Očekivane biometeorološke prilike će biti nešto povolјnije, ali većina hroničnih bolesnika i dalјe može osećati svoje uobičajene tegobe. 
 
Opreznost se preporučuje nervno labilnim osobama. Od meteoropatskih reakcija očekuju se reumatski bolovi i nervoza.
Trebalo bi da znate i...
 
Novosadska toplana je počela očitavanje brojila, a radnici ovog preduzeća će očitavati stanje utroška toplotne energije na merilima toplote i na vodomerima za toplu potrošnu vodu za januar. Iz tog preduzeća apeluju da im se omogući pristup.
 
Delovi Novog Sada, Rakovca i Nemanovaca neće imati struje. U Novom Sadu će od 8 do 10 časova bez struje biti ulica Durmitorska 18-24, 13-25, dok će od 10.15 do 13 časova biti Šajkaška 29-33, 52-54, Užička 1-25, 2-24, Partizanska 6A, Graničarska 5, 31. Za ostala mesta pogledajte OVDE.
 
Zbirke zadataka iz srpskog, matematike i kombinovana zbirka - istorija, geografija, biologija, fizika i hemija, za pripremu osmaka za završni ispit, od utorka će biti u prodaji.
 
Gde ići?
 
U okviru inkluzivnih radionica "Per.Art" održaće se Likovna radionica od 16 do 18 časovau Galeriji Matice srpske. Drži je Nataša Murge Savić, a prijave su obavezne na sledećem LINKU.
 
Promocija knjige Jovanke Stojčinović Nikolić "Sunce pod jezikom" održaće se od 19 časova u Digitalnom omladinskom centru, a o knjizi će govoriti autorka i recenzent Duško Pevulja.
 
Tribina "Kultura sećanja u trećoj deceniji 21. veka - od ledene tišine do manipulacije sećanja" održaće se od 18 časova u Kulturnom centru Novog Sada
Oratorijum posvećen Milošu Crnjanskom "Apoteoza Crnjanskog" održaće se od 18 časova na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta, a opereta u tri čina "Kneginja Čardaša" odigraće se od 19 časova na sceni "Jovan Đorđević".
 
Predstava Juga Đorđevića "Tramvaj zvani želja" igra se od 19 časova na Velikoj sceni Novosadskog pozorišta/Újvidéki Színház.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti