Odbornici odlučili: Februarska nagrada violinisti Stefanu Milenkoviću

Violinista Stefan Milenković dobitnik je Februarske nagrade, odlučili su odbornici Skupštine Novog Sada na svečanoj sednici.
Februarska nagrada dodeljuje se povodom Dana grada, 1. februara, a Milenkoviću se dodeljuje za doprinos realizaciji projekta Novi Sad - Evropska prestonica kulture, te zbog njegovih umetničkih ostvarenja kojima neguje i afirmiše klasičnu muziku.
Milenkoviću će uz plaketu i "golubicu" biti dodeljena i novčana nagrada od 130.000 dinara.
 
Odluka o dodeli priznanja usvojena je jednoglasno.
Poznatog violinistu za Februarsku nagradu predložili su Udruženje građana "Valmaro trio" i Akademija umetnosti u Novom Sadu.
 
Kako se navodi, njegova delatnost je od ogromne koristi za Srbiju, posebno za Novi Sad, a nagradom mu se grad zahvaljuje na doprinosu projektu Evropska prestonica kulture, kao i na povratku u Srbiju.
 
Od doseljavanja u Novi Sad Milenković je počeo da radi kao profesor na Akademiji umetnosti, ali i kao umetnički selektor Gradske koncertne dvorane, te učestvuje u organizaciji prvog Festivala kamerne muzike "Blisko".
 
Februarska nagrada Grada Novog Sada dodeljuje se povodom Dana grada, 1. februara, kada je Novi Sad 1748. godine proglašen slobodnim kraljevskim gradom. 
Kao znak sećanja na ovaj istorijski datum, nagrada se dodeljuje kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada, koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije grada i jedinstva svih njegovih građana.
 
Nagrada se dodeljuje za aktivnosti i dela koja afirmišu ime i tradiciju, slavu i renome Grada Novog Sada, zatim za doprinos u kulturi, umetnosti, književnosti, za doprinos u izučavanju istorijske građe i naučnoistraživačke delatnosti u celini, kao i za istaknuti angažman u humanitarnim, socijalnim i zdravstvenim oblastima.
 
Nagrada će svećano biti dodeljena 1. februara, prilikom proslave Dana grada. 
  • Prof.

    24.01.2023 23:56
    Čime
    je to gdin.Milenković zadužio NS? A čime je zaslužio stan,upravljanje koncertnim dvoranom,zvanje redovnog profesora odmah ( potrebno je 10 godina ukoliko su sve reference u redu da stigne do zvanja red.prof.).Politika je grozna stvar a umetnik koji odbaci suštinu zarad lične dobiti...uaaaaaaa
  • Trpimir

    24.01.2023 22:42
    Stvar je obrnuta. On ničim nije zadužio Novi Sad, već je Novi Sad zadužio njega. Tek sada treba da to opravda, ali sumnjam da će do toga doći, Novi Sad mu je samo usputna stanica uz dobru apanažu.
  • NS

    24.01.2023 18:31
    Violinista je samo objekat iskorišćen od strane gradske partije i bratije, razvučen po svim njihovim projektima gde god je to moglo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti