Nagrade za đake na završnoj manifestaciji projekta "Energija je svuda oko nas"

Dobitnici prve nagrade projekta "Energija je svuda oko nas" na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment su đaci OŠ Branko Radičević iz Velikog Središta i STŠ Nikola Tesla iz Sremske Mitrovice.

"Energija je svuda oko nas" je projekat koji je po dvanaesti put za redom realizovan u osnovnim i srednjim školama u Vojvodini tokom 2022. godine

Organizovan je u suorganizaciji Centra za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike i Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment - FIMEK, kao i uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice i građevinske firme "Simprolit".

Od ove godine podržan je i od Pokrajiskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj.
 
Prisutnim mentorima, učenicima i roditeljima obratili su se: prof. dr Dragan Soleša, rektor Univerziteta Privredna akademija, Goran Dragosavljević, pomoćnik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice, prof. dr Slobodan Popov, predsednik Centra za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike i autor projekta, Anđelko Glavašević u ime industrije "Simprolit" i Jasmina Pastonjicki, predsednica žirija.
 
Ukupno je dodeljeno 57 nagrda učenicima i njihovim mentorima, a sa ciljem da se motivišu i da nastave da se bave ovako važnim temama, da se edukuju i šire svest o značaju održivog korišćenja energija.
 
Prof. dr Dragan Soleša je naglasio da Univerzitet Privredna akademija i FIMEK kroz ovu i slične akcije nastoji da pruži podršku i da svoj doprinos društvenoj zajednici i edukaciji mladih o najvažnijim temama današnjice, pri čemu je istakao važnost obrazovanja kada je u pitanju ekološka svest.
 
"Na FIMEK-u imamo dva studijska programa koji su usko vezani sa ovom problematikom. To su Ekologija i zaštita životne sredine i Inženjerski menadžment u agrobiznisu. U oba segmenta usko sarađujemo i radimo na projektima iz ove sfere, jer nama je imperativ da izvršimo transfer znanja u realni sektor i da naučimo mlade ljude kako da koriste reč nauke. Na ovaj način mi nastojimo da motivišemo učenike osnovnih i srednjih škola da se edukuju, da idu dalje, da studiraju i da ulažu u sebe i svoj razvoj", istakao je rektor Univerziteta Privredna akademija, prof. dr Dragan Soleša.
 
Prof. dr Slobodan Popov je govorio o suštinskoj važnosti ove manifestacije. "Energija je svuda oko nas" je manifestacija koja se odvijala u osnovnim i srednjim školama u Vojvodini tokom 2022. godine. Ovim projektom treba da se ukaže da oko nas postoje razni izvori i razne mogućnosti za iskorišćenje energije, a koje do sada nisu iskorišćene. S obzirom na to da su rezultati projekta zadovoljili, čak i prevazišli očekivanja, prof. dr Slobodan Popov smatra da svake godine realizacija ovog projekta sve više doprinosi promociji postavljenog cilja.

Teme

FIMEK

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti