Usvojen Akcioni plan zapošljavanja Novog Sada za ovu godinu: 203 miliona za programe zapošljavanja

Akcioni plan zapošljavanja za 2023. godinu usvojen je danas, 26. januara na sednici Saveta za zapošljavanje Novog Sada u Gradskoj kući.
Akcioni plan zapošljavanja predstavlja osnovni dokument za sprovođenje aktivne politike zapošljavanja na teritoriji Novog Sada kojim se definišu ciljevi i prioriteti i utvrđuju programi i mere koji će se realizovati u ovoj godini, radi unapređenja zapošljavanja i smanjenja nezaposlenosti.
"Grad Novi Sad i u 2023. godini nastavlja sa aktivnom politikom zapošljavanja. Nastavili smo da povećavamo sredstva za programe zapošljavanja, i ove godine će biti izdvojen rekordni iznos od preko 203 miliona dinara, a biće obuhvaćeno preko 650 osoba. Analize iz prethodnih godina pokazuju da skoro 80 procenata osoba koje budu obuhvaćene ovim programom i posle nekoliko godina ne vraća se na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje. Ono što je novina u ovogodišnjem programu je da ćemo po prvi put omogućiti da i 15 osoba sa srednjom stručnom spremom, kroz program stručne prakse, stekne prvo radno iskustvo", rekao je član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević.
Programi i mere aktivne politike zapošljavanja Grada koji će biti realizovani u cilju povećanja zaposlenosti i smanjenja nezaposlenosti u 2023. godini su: program pripravnika, program stručne prakse, organizovanje javnih radova od interesa za Grad, podrška samozapošljavanju, subvencije za otvaranje novih radnih mesta, sajmovi zapošljavanja kao i obuke i edukacija lica.
 
Od 2012. godine zaključno sa ovogodišnjim Planom, Grad je izdvojio 1.637.000.000 dinara za programe zapošljavanja.
  • Student

    27.01.2023 09:14
    Praksa
    Bas lepo a niko ne zeli da te primi na praksu
  • Javni radoovi

    26.01.2023 21:05
    HAHAHAaaa koja muljacina sve vec vidjeno po deseti put ,pogotovo preko javnih radova ,dovuku tamo neke ,naguraju ih u komunalni sektor,i eto ti novih politickih botova i sigurica za nove glasove.
  • savche

    26.01.2023 16:38
    Uslov
    2 uslova: članstvo sns i blanko potpisan otkaz na honorarnom ugovoru.
    Već poznato.
    Lovu uzima državna agencija a zaposlen radnik dobija minimalac + sendviče i "crvene" za bus vožnje i botovanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti