Novi Sad danas slavi svoj dan - šta je sve besplatno i kuda ići

Novi Sad danas, 1. februara slavi 275. rođendan i tim povodom pojedine stvari u gradu su danas besplatne, a tu je i nekoliko dešavanja.
Novi Sad danas slavi svoj dan - šta je sve besplatno i kuda ići
Foto: 021.rs
Pre svega treba da znate da je danas parkiranje u Novom Sadu besplatno. "Pauk" služba će raditi u saradnji sa saobraćajnom policijom, saobraćajnom i komunalnom inspekcijom, a kako bi se izbegle gužve usled nesavesnog i pogrešnog parkiranja.
Takođe, besplatan je i prevoz autobusima GSP-a. To znači da se danas, 1. februara karte ne naplaćuju na gradskim i prigradskim linijama. Na međumesnim linijama karte će se redovno naplaćivati.
Besplatno danas možete i na klizanje ili na bazen na Spensu. Besplatne karte se preuzimaju na blagajni. Maksimalan broj posetilaca po jednoj smeni na bazenu iznosi 150, a na klizalištu 300 osoba.
 
Kada je bazen u pitanju, smene su od 9.30 do 11h, od 11.30 do 13h, od 16.30 do 18h i od 19.30 do 21h.
 
Na klizanje besplatno možete od 10.30 do 12h i od 18 do 19.30h.
 
Gradska biblioteka omogućava upis građana sa popustom od 50 odsto. Tako će članarina za odrasle iznositi 250, a za decu 150 dinara. Popust traje jedan dan, a članarina važi godinu dana. Građani se mogu upisati u svim ograncima Gradske biblioteke, osim u objektu u Dunavskoj 1, koji je privremeno zatvoren zbog radova.
 
Od događaja tu je koncert "Na balu u Novom Sadu" u Gradskoj koncertnoj dvorani, u okviru kog ćete moći da čujete numere velikana kao što su Johan Štraus, Čajkovski, Korsakov, Verdi, Pučini i mnogi drugi značajni evropski kompozitori. Nastupiće gudački orkestar sastavljen od gudača iz Simfonijskog orkestra RTS i filharmonije iz Beograda. Orkestru će se pridružiti i operska solistkinja Zorica Belić. Koncert će početi u 20 časova.
 
Takođe, galerija "Prometej" danas, ali i narednih dana organizuje program povodom Dana grada, pa tako će se danas od 18 časova održati razgovor na temu "Novi Sad nekad i sad: Podgrađe Majur". Učesnici ovog razgovora su Nikola Grdinić i Darko Polić. Šta vas još očekuje u Prometeju možete saznati OVDE.
 
Dodajmo da je povodom Dana grada Turistička organizacija Novog Sada priredila poseban program koji će se održati predstojećeg vikenda. Biće organizovane besplatne turističke ture i posete muzejima i galerijama. Svi zainteresovani će besplatno moći da vide izložbe poput "Mileva: mi smo stena", "Tamburaška tradicija u Vojvodini", kao i stalne postavke brojnih ustanova kulture. Moći će i da se upoznaju sa manje poznatim pričama o starom gradskom jezgru i Petrovaradinskoj tvrđavi kroz besplatne ture uz pratnju vodiča. Detalje možete pronaći OVDE
  • Marina

    01.02.2023 21:28
    Varosi ima, sto da gresim dusu,
    boljih i lepsih
    al' samo jedna je, shvac'as,
    varos u koju se vracas.
  • Vanesa Grković

    01.02.2023 19:28
    Greška
    Što se tiče gradskih biblioteka, osim u Dunavskoj, ne rade ni ogranci na Telepu, ni na Trgu mladenaca, i to mesecima unazad.
  • /

    01.02.2023 16:44
    /
    uspeli su da za dan novog sada kada ni jednom ne spomenu mariju tereziju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti