FOTO: Stefanu Milenkoviću uručena Februarska nagrada - za izuzetan doprinos kulturi grada

Violinisti Stefanu Milenkoviću uručena je Februarska nagrada na Svečanoj akademiji kojom je obeležen 1. februar, Dan grada.
FOTO: Stefanu Milenkoviću uručena Februarska nagrada - za izuzetan doprinos kulturi grada
Foto: 021.rs
Na današnji dan pre 275. godina Novi Sad je dobio status slobodnog kraljevskog grada ukazom carice Marije Terezije. 
Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić podsetio je na bogatu istoriju grada, kao i na to da su Novosađani od carice Marije Terezije kupili slobodu.
Po njegovim rečima, nečije bogatstvo zavisi od toga koliko ima prijatelja. Prema tome, Novi Sad je bogat grad.
 
"I očekujem da će se ta riznica neprestano puniti i narednih godina, kao što ćemo neprestano graditi mostove, i one među ljudima, i one kojima ćemo premošćavati naš Dunav. Mostovi nisu samo metafora, već naša stvarnost. A mnogi pre nas su ih sanjali, gradeći Novi Sad na stubovima zajedništva, poštovanja i ljubavi. Danas je naš grad otvoren za različitosti, multikulturana i multietnička sredina. Brojne kompanije iz svih delova sveta biraju baš Novi Sad kao mesto za poslovanje, tako da smo u poslednjoj deceniji prepoznati kao grad idealan za investicije, kao tle pogodno za, kako mu ime kaže - 'novi zasad' iz koga niče samo uspeh", rekao je Đurić.
 
 
Uručujući "Novosadsku golubicu" Stefanu Milenkoviću, gradonačelnik je podsetio na to da je poznati violinista od cele planete odabrao baš Novi Sad za svoj grad. 
 
"Najiskrenije čestitam Stefanu Milenkoviću. Hvala mu za izuzetan doprinos kulturi grada i društva u celini, a naravno i na tome što je izabrao Srpsku Atinu za svoj dom. Svim građankama i građanima čestitam 1. februar, Dan grada Novog Sada", dodao je Đurić.
 
 
Profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i umetnički direktor Gradske koncertne dvorane Stefan Milenković se zahvalio Novom Sadu, kao i sadašnjem i bivšem gradonačelniku Novog Sada, te svima onima koji su doprineli tome da njegov život bude Novi Sad.
 
"Moj život u Novom Sadu je neverovatan, imamo mnogo prijatelja, ali naravno, puno je i odgovornosti. Prošla godina je obilovala projektima, a neki od njih su stvaranje gudačke reprezentacije mladih izvođača 'Grmi', zatim festival Kamerne muzike 'Blisko', a održan je i drugi internacionalni kamp za violiniste. Moj tim i ja predano radimo i na stvaranju novog identiteta koncertne dvorane Grada, tog novog hrama kulture u Novom Sadu. Hvala na poverenju svima, a moja poruka za mlade, talentovane ljude je da ne možete preterati u veličini vaših snova, zato sanjajte velike snove", naveo je Milenković.
On je dodao da će nagradu od 130.000 dinara pokloniti Akademiji umetnosti u Novom Sadu. 
 
Februarska nagrada dodeljuje se kao društveno priznanje za najznačajnija dela i dostignuća građana Novog Sada koja su u duhu negovanja slobodarske tradicije grada i jedinstva svih njegovih građana, a povodom 1. februara, dana kada je 1748. godine Novi Sad proglašen slobodnim kraljevskim gradom. 
  • Pijaniskinja

    02.02.2023 06:35
    Puca od muke
    Nema potrebe,za vas ovde sve je politika.Stefan nista nije uzeo samo je nesebicno dao.Pa nemerljivo je to sto radi pored dece iz muzicke skole,to ce sutra stvoriti mozda novog maestra ili vise njih.Nastavite da pucate od muke gospodo,vasi komentari su slika vaseg jada.
  • 313z

    01.02.2023 22:37
    Istini za volju
    Milenković je čuveni violinista i bez pomoći SNS.
  • Istine radi ...

    01.02.2023 21:21
    @Baki
    "Vi biste i Đokoviću pronašli zamerku..Jel se i on udomio?"

    Đoković je osvojio najviše turnira i najduže je No#1 i kandidat je za GOAT-a.
    Đoković je išao na prijem kod Voo Lina.
    Đokovići podižu sportski centar gde je zabranjena gradnja.
    Đoković je očigledno ili smuvao sa naprednjacima da je imao koronu ili je išao zaražen među decu.
    Najbolji prijatelj oca Đokovića i prvi komšija je .... ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti