Kosovo suštinski razlog razlaza naprednjaka i POKS-a u Novom Sadu

Pokret obnove Kraljevine Srbije ocenio je kao očekivanu odluku Srpske napredne stranke da ih isključi iz lokalnih vlasti u Novom Sadu i Bečeju.

Kako poručuju, to neće uticati na promenu politike stranke.

U saopštenju POKS-a navodi se da je odluka SNS-a da raskine lokalnu koaliciju sa POKS-om logična, jer su njihove politike duboko suprotstavljene kada je glavna i aktuelna državna tema u pitanju - strategija odbrane Kosova i Metohije.
 
"Smatramo da je politika vladajuće koalicije, popuštanja prema zapadu vrlo pogrešna i duboko u suprotnosti sa vitalnim interesima države Srbije i srpskog naroda u celini", izjavio je predsednik POKS-a Vojislav Mihailović.
Dodaje i da ih ne čudi ovakva odluka SNS-a, s obzirom na to da je POKS žestoko kritikovao takvu politiku popuštanja na poslednjoj Skupštini Srbije.
 
"Nespojivo je bilo da učestvujemo u vlasti sa SNS na lokalnom nivou, bez obzira što ona ima komunalni karakter. Poks je opozicija vlasti na republičkom nivou, u gradu Beogradu i još 38 gradova i opština širom Srbije gde ima odbornike, a od danas će biti konstruktivna opozicija i na lokalnom nivou u Novom Sadu i Bečeju", zaključio je Mihailović.
Podsetimo, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić saopštio je jutros da POKS više nije deo izvršne vlasti u Novom Sadu. 
 
Kako je naveo, "političke stranke koje suštinski drugačije vide budućnost Srbije, pa samim tim i Novog Sada kao drugog po veličini grada u državi, više nisu deo izvršne vlasti".
  • Jasna

    06.02.2023 23:44
    Pohvalno
    Sta vi i ko god to bili pisali, smatram da je ovo dosledno politike za koju se salazu…. srpski i casno!
  • Djura djura

    06.02.2023 21:59
    Preduzece
    Kao nesto ce se promeniti, haha.
  • Лиманац

    06.02.2023 18:44
    Косово и Метохија је Србија.
    Различите странке имају различити приступ решавању питања Косова и Метохије, но императив за деловање било које странке, било на власти, било из патриотског дела опозиције, мора да буде борба за очување Косова и Метохије у саставу Србије, и то јесте оно што је суштина.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti