Novosadski SNS raskinuo koaliciju sa POKS-om: "Više nisu deo izvršne vlasti"

Pokret obnove Kraljevine Srbije više nije deo izvršne vlasti u Novom Sadu, saopštio je gradonačelnik Milan Đurić.
Novosadski SNS raskinuo koaliciju sa POKS-om: "Više nisu deo izvršne vlasti"
Foto: 021.rs
U saopštenju u kojem se poručuje da "Novi Sad nastavlja putem prosperiteta i razvoja", Đurić u poslednjem delu obaveštava građane da "političke stranke koje suštinski drugačije vide budućnost Srbije, pa samim tim i Novog Sada kao drugog po veličini grada u državi, više nisu deo izvršne vlasti".
 
"Kao gradonačelnik Novog Sada, Pokretu obnove Kraljevine Srbije zahvaljujem na dosadašnjoj saradnji", poručuje Đurić.

Pokret obnove Kraljevine Srbije u Skupštini Novog Sada predstavljaju tri odbornika.

Kako se navodi, u poslednjih deset godina, od kada je SNS na vlasti u Novom Sadu, "ostvarene su finansijska i politička stabilnost, i fantistični rezultati u svim oblastima života".
 
"Novosađani ni u jednom momentu, a bilo je teških perioda izazvanih epidemijskom krizom, nisu morali da brinu da li će imati uredne komunalne usluge ili davanja iz budžeta", navodi gradonačelnik.
 
Ukazuje i na to da je vlast bila u stanju da obezbedi normalno funkcionisanje grada, kao i sve uslove za stalni rast i razvoj, što su sugrađani umeli da cene.
 
"Upravo zbog velike odgovornosti koju imamo prema našim sugrađanima, ne želimo ni na koji način da dovedemo u pitanje razvojnu politiku koju već čitavu deceniju uspešno sprovodimo i oko koje smo se okupili sa našim manjinskim koalicionim partnerima. Smatram da svi oni koji ne dele politiku i vrednosti Srpske napredne stranke, koja je nosilac vlasti u Novom Sadu, ne mogu ni dovoljno odgovorno da rade za dobrobit naših sugrađana. Naša politika je politika prosperiteta i razvoja, politika koja donosi nove fabrike i nova radna mesta, politika koja ni na jedan način neće ugroziti mir i stabilnost, niti budućnost naše dece", zaključuje Đurić.
Đurić u saopštenju nije spominjao Ligu socijaldemokrata Vojvodine iako je u redovima ovog koalicionog partnera najavljeno istupanje iz gradske vlasti. 
 
Osim toga, ligaši se ne pojavljuju na sednicama gradske skupštine, niti su glasali za Đurićev izbor na mesto gradonačelnika.
 
Pokret obnove Kraljevine Srbije saopštio je da ih nije iznenadila odluka da budu isključeni iz lokalne vlasti, a da je razlog tome neslaganje kada je u pitanju strategija odbrane Kosova i Metohije. Više o tome čitajte na OVOM LINKU.

Komentari 123

  • Zoxy

    09.02.2023 16:14
    @Kaćanin
    Evo njih sa Urošom preletačem,možda i prelete fakultetlije u SNS...
  • Sigurno

    08.02.2023 22:46
    Barac za direktora " Čistoće " !!!!!
  • Kaćanin

    08.02.2023 16:22
    Čistoća Piljić&Maksimović???Fakultet koji je završen za par dana!!!...Jbg....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti