Voz "Soko" ponovo mora da uspori: Nova krađa na pruzi Novi Sad - Beograd

"Infrastruktura železnice Srbije" saopštila je da je zbog nove krađe delova kontaktne mreže na delu brze pruge između Nove Pazove i Stare Pazove, ponovo prinuđeno da na toj deonici uvede lagane vožnje
Voz "Soko" ponovo mora da uspori: Nova krađa na pruzi Novi Sad - Beograd
Foto: 021.rs
Umesto 200 kilometara na sat, na ovom delu brze pruge Beograd - Novi Sad, putnički vozovi saobraćaće brzinom od svega 30 kilometara na sat, navedeno je u saopštenju.
Očekuje se da će zbog toga doći do poremećaja u funkcionisanju putničkog železničkog saobraćaja između Beograda i Novog Sada.
Kako je precizirano, krađa delova kontaktne mreže otkrivena je jutros, prilikom redovnog obilaska brze pruge stručnih službi Infrastrukture železnice Srbije i pripadnika MUP-a.
 
Između Nove Pazove i Stare Pazove ukradeno je ukupno sedam čvrstih tačaka, koje služe da obezbede stabinost zateznog polja kontaktne mreže. Od toga su četiri na kolosecima iznad brze pruge Beograd - Novi Sad, a tri na tzv. šidskim kolosecima, odnosno na pruzi Beograd - Šid.
 
Istaknuto je da se ovakvim krađama direktno ugrožavaju životi ljudi i bezbednost železničkog saobraćaja, uništava imovina, a Infrastrukturi železnice Srbije nanosi ogromna materijalna šteta.
 
Infrastruktura železnice zato očekuje i traži efikasnu i odlučnu akciju nadležnih državnih organa, otkrivanje i hvatanje kradljivaca železničke opreme u najkraćem roku i njihovo najoštrije kažnjavanje.
 
Stručne ekipe Infrastrukture će nakon prolaska poslednjeg voza večeras na brzoj pruzi početi zamenu čvrstih tačaka.
 
Podseća se i da su na meti kradljivaca čvrste tačke kontaktne mreže, koje su napravljene od nosećeg užeta i služe da obezbede stabilnost jednog zateznog polja kontaktne mreže, koje je dugo oko 1.600 metara.
Te čvrste tačke su redovno pod naponom od 25.000 volti i lopovi ih kradu i dok su pod tako visokim naponom.
 
Iz Infrastruktura železnica Srbije izvinjavaju se putnicima i korisnicima usluga zbog mogućih poremećaja u funkcionisanju saobraćaja na brzoj pruzi zbog krađe delova i opreme kontaktne mreže i železničke infrastrukture.
  • Sremica

    14.02.2023 10:31
    Kome prodaju
    Oni sto svakodnevno otkupljuju staro gvozdje iz domacinstva i krstare svakodnevno po Sremu?Pitala sam jednog sa punim kamionetom, hoce li mi dati racun ako mu prodam stari sporet,bojler stari plug?I znate sta mi rece: "Za ovu robu ne treba racun.Ni onaj kome ja prodajem, meni ne daje racun".Znaci crno trziste bez kontrole.
  • Mršavi

    12.02.2023 03:05
    SumLJivo
    Jako sumLjiva priča.
    Nisu tu ćista pocla!
  • CH

    12.02.2023 00:12
    Pruga je neodrživa za rad
    sa tim cenama od 400 ili 600 dinara.

    Realna cena karte je 2000 ili čak i 2500 dinara.

    Moraju da drže cenu karte od 400 do 600 dinara da se narod ne bi pobunio.

    Inače kad padne SNS pada i pruga to jest ide ekspresna prodaja preko novoregistrovane firme u Dubai sa jednim uposlenikom na sedmom spratu i dolazi novi vlasnik koji će dići cene karata na realnih 20 ili čak i 30 eura.

    Normalno niko se neće voziti za taj novac i novi vlasnik to zna.

    Šah mat koji mogu samo da odlože lupanjem gluposti o"lopovima" a do kada zavisi od naroda do kada će im verovati.

    Kad narod prestane da im veruje neće ni pruga više raditi.Jer je neodrživa sa sadašnjim cenama struje i inputa za cenu od 400 ili 600 dinara.

    Cenu moraju da drže niskom da bi držali glasačko telo smirenim da narod ne krene na ulicu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti